AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözlerinin, çok büyük ayıp, çirkinlik ve şereften yoksun bir konuşma olduğunu bildirdi.

ÜSLUBU BİZİ HİÇ YANILTMADI

Çalık, yazılı açıklamasında, ana muhalefet partisi genel başkanının kullandığı üslup ve dilin kendilerini hiç yanıltmadığını ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun yine aynı kirli dili ve üslubu kullanmaya devam ettiğini savunan Çalık, Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na karşı yaptığı saldırıyı kınadığını belirtti.

Çalık, "Bu saldırıyı çok şiddetle kınıyoruz. Yapmış olduğu açıklamayı nefretle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu eğer ana muhalefet partisi lideri ise önce liderlik ne demek onu öğrenmesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Liderliğin örnek insan vasıflarını taşıması gerektiğine işaret eden Çalık, şöyle devam etti:

"Topluma ve kamuoyuna verilecek mesajlarda kullandığı dili ve üslubu çok iyi seçmesi gerekir. Hele de bu kullandığı dil ve üslup da kadına hakaret varsa, kadını aşağılama varsa ve kadına ağza alınmayacak şekilde fütursuzca cümleler varsa o liderin ne kadar çapsız olduğunu çok net gösterir. Dün genel kurulda verilen gensoruda Sayın Bakanımıza karşı söylenen 'çapsız' kelimesini CHPnin Grup Başkanvekiline iade ediyoruz. Genel Başkanlarının da ne kadar çapsız olduğunu bir kez daha bugün sarf etmiş olduğu cümlelerle göstermiş olduğunu ifade etmek isterim. Kılıçdaroğlu'nun söylemiş olduğu cümleleri kendisi bir kez daha oturup dinlesin. Bu ne büyük ayıptır, ne büyük çirkinliktir, ne büyük şereften yoksun bir konuşmadır. Bir kadın için söyleyeceğiniz bu cümleyi siz kendi aileniz için düşüneceksiniz, kendi çocuklarınız için düşüneceksiniz. Böyle bir cümleyi bir başkası sarf ettiği anda sizin vereceğiniz tepkiyi siz kendi kendinize cevap vereceksiniz. O konuşmanın sonunda, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmadan sonra orada alkışlayan milletvekillerine, hele de kadın milletvekillerine seslenmek istiyorum; bu cümleleri siz kendinize layık görüyor musunuz ki, o cümleleri alkışlıyorsunuz? Siz bu ülkenin bir kadın bakanına karşı, bu cümleleri nasıl hoş görüyorsunuz, nasıl alkışlıyorsunuz?"

Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde bugüne kadar başarı sağlayamama nedeninin kullandığı kirli dil olduğunu ileri süren Çalık, insanları aşağılayarak bir yere varılamayacağını vurguladı.

CHP'Lİ KADIN VEKİLLER ÖZRE DAVET ETMELİ

Çalık, Karaman'daki cinsel istismar hadisesine herkesin şiddetle karşı koyduğuna değinerek, Ramazanoğlu'nun da bununla ilgili gerekli açıklamaları net bir şekilde yaptığını, bakanlığın da dava sürecine müdahil olduğunu bildirdi.

Çatalça'da 2007 yılında Aziz Nesin Vakfı'nda kız çocuklarına yönelik bir tecavüz vakası yaşandığını, o gün hiç kimsenin vakıfla ilgili yorumda bulunmadığını aktaran Çalık, şunları kaydetti:

"Önemli olan o gün oradaki olayın, o vakanın lanetlenmesi ve onunla ilgili olarak cezai müeyyidelerin uygulanmasıydı ama maalesef bugün muhalefet kullanmış olduğu dil ve üslupla hem kurumu, hem yürütmedeki Bakanımızı, hem hükümetimizi, hem partimizi çok çirkin sözlerle aşağılıyor. Söylemek istediğim şudur; toplumsal hadiselerde kurumlar üzerinden değil, bu çirkin hadiseyi yapan, yaşatan kişilerle ilgili mücadele etmek gibi ortak bir tavır sergilememiz gerekir. Tüm siyasi partiler bu konuda ortak tavır sergilemeli. Kadın milletvekilleri de bu ortak tavırda beraberce yol arkadaşlığı etmeli. CHP'deki kadın milletvekilleri acilen kendi genel başkanlarını özre davet etmelidirler. CHP’deki kadın milletvekilleri eğer kadın haklarını savunuyorlarsa, insan haklarını savunuyorlarsa şayet, yapacakları en önemli işlem direk olarak genel başkanlarını özür dilemeye davet etmek olmadır. Bunu biz değil, onlar yapmalı. Toplum bu özrü çok net bir şekilde beklemekte. 7 seçim kaybetmiş bir genel başkan yapmış olduğu çapsız açıklamalarla bir kez daha kamuoyunun önünde rezil olmuştur. Kadınlar üzerinden böyle çirkin siyaset yaparak bir kez daha çapsızlığını göstermiştir. Tüm kadın hakları savunucularını ortak tavır almaya davet ediyorum."