CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı.
Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin bir numaralı ismi olan Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu Adil Öksüz ilişkin, "Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Elimizde bir takım bilgiler var ama şimdi açıklayamıyorum. Söyleyebilmem için elimde belge olması lazım."dedi.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
İşte Kılıçdaroğlu'nun olay açıklamalarından satır başları...
"ÖKSÜZ OLAYINI HERKES YAKINDAN İZLESİN"

Kılıçdaroğlu, "Neden 17-25 milat alınıyor? 17-25'i milat olarak almalarının nedeni 'Efendim biz yolsuzluk yapmadık.' Bu algıyı geniş kitlelerin kafasına yerleştirmek istiyorlar, asıl amaç bu."görüşünü savundu.

"Siz başbakan olsanız, size yönelik bir darbe girişimi olsa, sinsi bir örgütü nasıl yakalayacaksınız?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:


"Uzun yıllar hayatını devlette geçirmiş bir kişi olarak söylüyorum, bir, darbecilerle, fiilen eline silah alıp Meclisi bombalayan, vatandaşın üstüne kurşun sıkan, tankları caddelere süren insanları hemen yargının önüne çıkarırım.
Niye bu adam yakalanmıyor? Neden bu adam serbest bırakılıyor? Bank Asya'ya para yatıran garibanı alıp hapse atıyorsunuz,
 İki, çok önemli, Adil Öksüz'ü kim serbest bıraktı? Adil Öksüz'ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı. Bu konuda ben, devletin o derin bilgisinden hesap sorarım. Kim bunu yaptı. Niye bu adam yakalanmıyor? Neden bu adam serbest bırakılıyor? Bank Asya'ya para yatıran garibanı alıp hapse atıyorsunuz, o sıcak ortamda her hakim önüne gelen kişiyi yakalayıp içeri atıyor, hatta soru bile sormuyor ama bunu... Savcı, anlattıklarının tamamının yalan olduğunu bildiği ve kanıtladığı halde bunu serbest bırakıyorsunuz. Bunun üzerinde hükümet niye hiç konuşmuyor? Bu soruyu herkesin kendisine sormasını istiyorum. Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim."
HERKES BİRBİRİNİ İHBAR EDİYOR"

Mücadelenin hukuk ve adalet içinde olması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "14 yıldır bu ülkenin tertemiz çocukları cemaatlere teslim ediliyor. Öğrenci yurdu yapamıyor mu bunlar? Boğaz köprüsü yapan bir iktidar öğrenci yurdu mu yapamıyor? Yıllar yılı niye yapmadılar? Sırf çocuklar cemaatlere mahkum olsun, o yurtlara gitsinler diye. Bu mudur bunların mücadele anlayışı? Mücadele akılla, mantıkla olur, kinle, öfkeyle, kırarak, dökerek olmaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, şimdi herkesin birbirini ihbar ettiğine dikkati çekerek, 12 Eylül döneminde, "İsimsiz ihbar mektupları işleme koyulmayacak."diye başbakanlık genelgesi olduğunu hatırlattı.

İhbarlar üzerinden iş dünyasının bu kadar tedirgin edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "O adamı iflas mı ettireceksiniz, yok mu edeceksiniz? Neden 12 Eylül darbesinden çok daha ağır koşullar yaşanıyor bir örnek vereceğim, 12 Eylül döneminde iki sendika için faaliyet durduruldu kararı verildi, kapatılması için dava açıldı. Şimdi doğrudan kapatıldı, dava falan da yok. Hangi darbe hukuktan yanaydı?" ifadelerini kullandı.