Yoksullukla ilgili proje hazırladık. Aile sigortası oluşturduk. Kadını ailede güçlü kılacaktık. Kadın o hesaptan parasını alıp evine gidecekti. Şimdi biz yoksullukla savaştık diye öi sağa mı kaydık? Türkiye çocuklar aç yatmayacak dedik şimdi biz sağa mı kayduk. CHP şu an nerede duyuyorsa yine orada duracaktır. Topraksız köylünün hakkını savunmak ne sağa kaymak oldu?Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğu için rakibi Muharrem İnce ile yarışıyor. 
İşte 944 delegenin ve milletvekillerinin büyük çoğunluğunun destek verdiği CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

"BU ÜLKEYİ YÖNETME KURALLARI VAR"

Öyle uzun uzun konuşmayacağım. Diyorlar ki CHP çağdaş bir parti değil. Ben de diyorum ki CHP çağdaş ve genç bir partidir. Bir ülkeyi yönetme kuralları vardır. 

İnce 2. devrimi yapacağım dedi. CHP 3 büyük devrimin altında imzası olan partidir.

CHP cumhuriyeti kuran partidir. 1946 CHP çok partili rejimi Türkiye'ye getiren partidir. Şimdi 4. devrime hazırlanıyoruz; özgürlük ve demokrasi devrimi

'BİZE SAĞA KAYDI DİYORLAR..'

Bize sağa kaydı diyorlar... Yüzde 10 seçim barajımı kaldırılmasını isteyen de benim. Şimdi bu parti sağa mı kaydı?

CHP iktidarında yerel yönetim özertlik şartını mutlaka getireceğiz.  Tüm şehirlerde aynı hukukun olmasını istiyoruz.

'3 FİDANIN MEZARINI ZİYARET ETTİM'

Bize sağa kaydi diyorlar...3 fidanın mezarına gittim, onların mezarına karanfil bıraktım ben. Bizim devrimciliğimiz kağırttan devrim değil. Yürek ister, yürek! Baskıcı devlete karşı çıktım, hep çıkacağım. Vatandaşına hesap veren devleti benimsedik, istedik.

Her kimliğe saygılıyız. Kimliğe ve inanca çıkmak saygı göstermek sağa kaymak değildir. Bu bizim görevimizdir. Her zaman söyledim yine söylüyorum; Allah insanın yarattığı en büyük varlıktır, hiçbir zaman ayrım yapmadım. Ben sağcı solcu ayrımı yapmadan tüm insanlarımı seviyorum. Çünkü bizim anlayışımıza göre iktidar olduktan sonra sadece solculara hizmet etmeyeceğiz. Ülkemdeki tüm insnalara hizmet edeceğim. Herkesin ibadetine saygı göstereceğim.