Fetullahçı Terör Örgütü'nün finans kaynaklarından olan ve örgüte yönelik soruşturma kapsamında el konulup kayyuma devredilen Kaynak Holding'te bulunan serverdan, 11 Paralel şirket daha çıktı.


SAĞLIK VE EĞİTİMDE 11 ŞİRKET

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PYD bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren toplam 46 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyum ekibinin çalışmaları sürüyor. Kayyum heyeti, holdingin İstanbul Bağcılar Tek- Er İş Merkezi'ndeki binasında 300 terabayt büyüklüğünde server bulmasının ardından, aralık ayı sonlarına doğru aynı adreste Kimse Yok Mu Derneği'ne ait 40 terabaytlık ayrı bir server daha tespit etmişti. Şirkete çağrılan bilişim şirketi uzmanlarınca geçtiğimiz aralık ayının son günlerinde bulunup ortaya çıkarılan ve soruşturmayı yürüten savcılığa teslim edilen sunucu üzerinde, el koyma ve imaj almak talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği'ne sunulan serverla ilgili olarak, Anadolu 3. Sulh Ceza Hâkimliği imaj alma ve el koyma kararı vermiş, kararın ardından 40 terabaytlık sunucu incelemeye alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele uzmanları tarafından, 40 terabaytlık serverda yapılan ilk incelemelerde Kaynak Holding'e bağlı 11 şirket daha tespit edildi. 40 günlük inceleme sonucu ortaya çıkarılan ve sağlık ile eğitim sektöründe hizmet verdiği belirlenen 11 şirket, özel hastane, okul ve kolejlerden oluşuyor. Büyük bütçelere sahip olan ve örgüte finansal desteklerde bulundukları hesap hareketleri belirlenen şirketlere önümüzdeki günlerde el konacak. Server üzerindeki incelemeler devam ediyor.

OKUMUŞ: ŞİRKET SAYISI 57 OLDU

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, daha önce 46 şirketi olan Kaynak Holding'in şirket sayısının, son bulunanlarla birlikte 57'ye ulaştığını açıkladı. Son buldukları 11 şirketin, sağlık, teknoloji ve yayıncılık alanında faaliyet gösterdiğini açıklayan Okumuş, "Kaynak Holding'in bünyesinde, FETÖ'ye para kaçırmak için kurulan daha çok şirket olduğunu düşünüyoruz. Fetullah Gülen örgütünün maskelerini bir bir indirmek için araştırmalarımız sürüyor" dedi.