Suudi Arabistan’ın ünlü şirketlerinden Bin Ladin Grubu’nun kurucularından işadamı ve ailesi, yaşadıkları ABD’den tatil için 4 gün önce İstanbul’a geldi. Bir otele yerleşen aile, arife günü 13 yaşındaki kızları H.D.’nin kaçırıldığı yönünde polise ihbarda bulundu. Genç kızın Suudi Arabistan pasaportu da bulunamadı. Polis araştırmalarını sürdürürken, H.D., internetten ailesine ulaşarak ABD pasaportunu Aksaray’a getirmesini istedi.

Olay yerini ablukaya alan polis, genç kızı yakalayıp ailesine teslim etti. Ancak kaçıran ya da kaçıranlar hakkında hiçbir veriye ulaşılamadı. Genç kızın ifadesine başvuran polis, H.D.’nin Facebook üzerinden tanıştığı Suriyeli bir gençle kaçtığını belirledi. 1 yıldır gençle internet üzerinden yazıştığını söyleyen H.D., otelin önünde buluştuklarını, gencin kendisini Fatih’te bir eve götürdüğünü ve zarar vermediğini ifade etti. Suriyeli gencin adresini tespit eden polis baskın düzenledi ancak evde kimseye rastlayamadı. Evde yapılan aramada 5 bin dolar bulundu. 

HEDEFİ AMERİKA PASAPORTUYDU 

13 yaşındaki H.D., Suriyeli gencin isminin Mehmet olduğunu, soyadını hiç söylemediğini belirterek şunları söyledi: “İstanbul’a gelince buluşacağımızı söyledi. Otelin önünde buluştuk. Bir eve gittik. Evi günlük kiralamıştı. Yalnız kalıyordu. İki gün orada kaldım. IŞİD ve benzer örgütlerle ilgili övücü sözler söylüyordu...” 

Suriyeli gencin ısrarla kendisinden ABD pasaportunu getirmesini istediğini söyleyen genç kız, “Amacı benden pasaportumu almaktı” diye konuştu.

‘SOSYAL MEDYAYA DİKKAT’ 

H.D.’nin babası, kızının kaybolmasından sonra Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği OTSAD’a başvurduğunu belirterek, “OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’ın yönlendirmesiyle polise başvurduk. İstanbul Emniyeti bizi kızımıza kavuşturdu. Bu kişi kaçtı ama polisin yakalayacağından eminim” dedi. Baba, özellikle sosyal medya konusunda anne-babaları uyararak mutlaka önlem almalarını istedi.