Çorum'da hayvanlarını otlatırken kaybolan çoban, 4 gün sonra sağ olarak bulundu. 18 yaşındaki Mahsun Gözübüyük, kaybettiği hayvanlarını ararken ayağının kayması sonucu düştüğü kayaların dibinde 4 gün kurtarılmayı bekledi. Bu sabah saatlerinde bulunan genç çobanın sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.
Olay, perşembe akşamı merkez Yakuparpa köyü yakınlarında meydana geldi. Mahsun Gözübüyük isimli genç çobanın bulunması için yürütülen çalışmalar neticesinde sabah saatlerinde sevindirici haber geldi. Jandarma bahse konu şahsın telefonundan sinyal alarak bölgede geniş çaplı arama başlattı. Gözübüyük Paçalı Taş mevkinde bir kayanın dibinde sıkışmış olarak bulundu. Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve yaralar bulunan Gözübüyük, AFAD ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılarak, köye götürüldü. Sağlık ekipleri tarafından Gözübüyük'e ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç çobanın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Gözübüyük'ün yakınları ve köylüler hastaneye koştu.

MAHSUNUMA SAĞ SALİM KAVUŞTUM

Mahsun Gözübüyük'ün babası Hüseyin Gözübüyük, oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Sevindirici haberin sabah saatlerinde geldiğini söyleyen baba Gözübüyük "Çok şükür Mahsunuma kavuştum" dedi.