İstanbul’da kayınpederini öldüren R.A. isimli kadın mahkûm, cezaevindeki pembe odada kocasıyla birlikte olmak için cezaevi yönetimine başvuruda bulundu. R.A.’nın 3 başvurusu da ‘babasını kaybeden kocanın R.A.’yı öldürme ihtimali’ nedeniyle reddedildi.
 
İstanbul'da, kayınpederini bıçaklayarak öldürmek suçundan hükümlü bulunan R.A. adlı kadın, mahkûmların eşleriyle görüşmelerine olanak sağlayan ‘pembe oda’lardan yararlanmak içinBakırköy Kapalı Cezaevi’ne başvurdu. Cezaevi yetkilileri, kadının kocasıyla pembe odayı kullanmasına izin vermedi. R.A.’nın 3 ayrı başvurusu da reddedildi. Cezaevi yönetiminin, eşiyle özel bölümde yalnız kalacak olan mahkûm kadının saldırıya uğrayabileceği ve hayatının riske gireceği belirtildi. Gerekçe olarak da, “Kocanın, babasını öldüren karısını öldürme ihtimali” gösterildi.
 
PEMBE ODADA 2 ÇOCUK OLDU
 
İnfaz Kanunu’nun 51. maddesinde yapılan değişiklik sonrası disiplin suçu bulunmayan mahkûmlara eşleriyle birlikte olma imkânı tanınmaya başlandı. Bir yılı aşkın süredir devam eden uygulama kapsamında mahkûmlar, eşleriyle cezaevlerinde hazırlanan ve ‘pempe oda’ adı verilen özel bölmelerde görüşme imkânına kavuştu. Bu süre içinde biri mahkûm biri de mahkûm eşi iki kadın, çocuk dünyaya getirdi.