CHP ve MHP'yi sarsan, Erdoğan'ın ofisine böcek koyan FETÖ'nün kaset çetesine ilişkin soruşturma gazeteci Haydar Meriç cinayetine uzandı. Soruşturmada gözaltına alınan ekibin, 2011'de Fethullah Gülen hakkında kitap hazırlarken Kırıkkale'de öldürülen gazeteci Haydar Meriç'in evini de takibe aldığı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Büro Savcısı Alpaslan Karabay'ın yürütüğü soruşturma kapsamında, 170 şüpheli listesine ulaşılmıştı. 50 şüphelinin de gözaltına alınmaksızın ifadelerinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne talimat yollanırken, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan 31'i tutuklu 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Bu isimlerden dün itibariyle 39'u gözaltına alınırken, 50 şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

TEKNİK ARAÇLARLA İZLEME VE DİNLEME YAPMIŞLAR

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'nin tepe yöneticilerinin istifasına neden kaset kumpasıyla ilgili de önemli bilgilere ulaşıldı. Şüphelilerin hedef aldığı 18 kişiye ait 11'i ev, 2'si işyeri olmak üzere toplam 13 adrese ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştiği belirlendi. Şüphelilerin ayrıca teknik araçlarla izleme ve dinleme yaptığı tespit edildi.

MERİÇ CİNAYETİ DE İNCELEMEDE

Kaset kumpasında rol alan şüphelilerin arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine böcek yerleştiren casusların da olduğu belirlenmişti. Aynı ekibin Kırıkkale'de öldürülen gazeteci Haydar Meriç'in evine de cihaz yerleştiği ortaya çıkarıldı. Öte yandan, MHP kasetlerinin yayınlandığı “farkliulkuculuk” isimli internet sitesini finanse ettiği belirtilen ve Fetullah Gülen'in manevi evladı gibi gördüğü İbrahim Faruk Bayındır'ın bağlantılarının Haydar Meriç cinayetinde de kilit roy oynadığı tespit edildi. Bayındır'ın, teröristbaşı Fetullan Gülen'in eski genel sekreteri olarak bilinen Recep Uzunallı, Kaynak Holding eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İzzet Akyar, İşadamı Atalay Candelen, FETÖ'nün istişare heyeti üyesi İlhan İşbilen ve Gülen'in özel hizmetlerinden sorumlu olan Cevdet Türkyolu ile arasında şirket ortaklık bağlantıları olduğu belirtildi.

GİZLİ TANIKLARA BASKI YAPTILAR

Bazı şüpheli FETÖ'cü polislerin kaset kumpasının aydınlanmasına katkı sağlayan dosyanın gizli tanıklarını tespit ederek baskı yaptığı, hatta para teklif ettiği kaydedildi. Soruşturmayı engellemeye çalışan bu şüphelilerin ise Emniyet Amiri Ertan Aslan, Başkomiser Özgür Türker ve Vergi Dairesi çalışanı Abdullah Bayrak olduğu öğrenildi.
Bu arada, şüphelilere ait log kayıklarının bir dönem FETÖ'nün ağ gibi sardığı İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevli polislerce zaman aşımı beklenmeksizin silindiği de ortaya çıktı. Bu durumun diğer şüphelilerin tespitini zorlaştırdığı belirtildi.

CEVHERİ GÜVEN DE ŞÜPHELİLER ARASINDA

1 numaralı şüphelinin Fetullah Gülen'in olduğu kaset kumpası soruşturmasında, Recep Uzunallı, İlhan İşbilen ve Cevdet Türkyolu'nun da şüpheliler arasında yer aldığı kaydedildi. Bunların yanı sıra, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ancak şu ana kadar yakalanamayan gazeteci Cevheri Güven'in de olduğu öğrenildi.