Bazı öğrenciler olay gününü hatırlayarak korkarken, veliler ise bir an önce okulun tadilatının tamamlanarak ikinci yarı yıla yetişmesini istedi.

Geçen pazartesi günü Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlenen 3 katyuşa roketinden ikisi 20 kilometre uzaklıktaki Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi'ndeki boş araziye düşerken, bir roket ise Nazlı Ömer Çetin ilkokulu ile komşu olan Eyüp Gökçeimam Ortaokulu bahçesine düştü. Patlamada, her iki okulda hasar oluşurken, okul bahçesinde bulunan yardımcı hizmetli 25 yaşındaki Ayşegül Polat öldü, 12 yaşındaki nöbetçi öğrenci Gülten Canpolat ise ağır yaralandı. Bu olayın ardından hasar tespit ve onarım çalışması başlatılan her iki okulda eğitime ara verildi.

KARNE ALIRKEN PATLAMAYI HATIRLADILAR

Sabah saatlerinde bazıları velileri ile patlamanın meydana geldiği okullarına gelen öğrenciler, korku yaşadı. Karnelerini almak üzere okullarına gelen bazı öğrenciler, olayı hatırlayarak gözyaşı döktü. Camları kırılan ve hasar oluşan okullarını gören öğrencilerin velileri ise çocuklarının olayı unutmaları için biran önce patlamanın izlerinin silinmesini istedi.

Patlamada ağır yaralanan 7'nci sınıf öğrencisi Gülten Canpolat'ın yengesi Asiye Canpolat, yeğeninin biran önce iyileşmesi için dua ettiklerini söyledi. Karnelerini alarak evlerine dönen öğrenciler, 15 gün sonra yeniden gelecekleri okullarının onarımının bitmesini beklediklerini de ifade etti
.
DHA