hamile eşi Yasemin Yüksel'i sürükledikten sonra bıçak darbeleri ile öldürdüğü iddiasıyla suçlanan Şeyhmus Yüksel'in yargılanmasına devam edildi.

 
Müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Şeyhmus Yüksel (32), hamile eşini sürüklediği iddialarını kabul etmedi.

Sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, Jandarma tarafından çekilen resimlerde Yasemin Yüksel'in (22) ellerinde ve ayaklarında çizik olmadığını, kıyafetlerinde yırtılma bulunmadığını belirterek keşif talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, olayda sürükleme olup olmadığının ortaya çıkması için 20 gün sonra keşif kararı verdi. Duruşmaya ölen Yasemin Yüksel'in annesi Cemile Güven, babası Musa Güven ve kardeşleri ile tarafların avukatları katıldı. Her duruşmaya izleyen Kadın Cinayetleri Platformu üyeleri son duruşmaya katılmadı.

oldurdum-ama-suruklemedim-4740173.jpeg
 
"KENDİSİNE TECAVÜZ EDİLDİĞİNİ SÖYLEYİNCE İÇİME KURT DÜŞÜRDÜ"
 
İzmir 1.Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya geniş güvenlik önlemleri altında getirilen tutuklu sanık Şeyhmus Yüksel, kendisini savundu. 'Yakın akrabayı nitelikli kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından müebbet hapis istemiyle yargılanan Yüksel, "Eşimle 2011 yılında evlendik ve bir çocuğumuz oldu. Aramızda hiç bir sorun yoktu. Evlendikten 1 yıl sonra eşim, evlenmeden önce kendisine tecavüz edildiğini söyledi. Daha sonra bana şaka yaptığını belirtti. Bu sözleri içime kurt düşürdü. Ona olan güvenimi yitirmeye başladım. Bu yüzden eşimden boşanma kararı aldım" dedi.
 
“KAFAMA TAŞ ATINCA KENDİMİ KAYBETTİM”
 
Boşanma kararı aldıktan sonra baba evine dönen eşiyle boşanmayı konuşmak için arabaya aldığını ve yolda tartıştıklarını belirten Şeyhmus Yüksel, "Boşandıktan sonra çocuğun velayetini istedim. Kendisi de bana çocuğun başkasından olduğunu söyledi. Bu lafı üzerine çılgına döndüm ve araçtan inerek sahilde yürümek istedim. Eşim arkamdan attığı taş başıma isabet etti. Ben de eşimin yüzüne yumruk attım. Kendimi kaybettim. Arabadaki bıçağı eşime doğru salladım. Bıçağın neresine isabet ettiğini fark etmedim. O yerde yatarken biraz başında durdum. Arabaya binince kendime geldim. Narlıdere girişinde ağabeyim ve dayımın oğlunu gördüm. Olay yerini tarif ettim. Ben onu öldürdüm ama sürüklemedim” dedi.
 
MAHKEMEDEN KEŞİF KARARI
 
Ölen Yasemin Yüksel'in annesi Cemile Güven, babası Musa Güven ve kardeşleri de duruşmayı izledi. Güven ailesinin avukatı, sanığın olay günü eşini öldürmeden önce 70 metre sürüklediğini iddia etti. Bunun üzerine söz alan sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, jandarma tarafından çekilen resimlerde Yasemin Yüksel'in ellerinde ve ayaklarında çizik olmadığını, kıyafetlerinde yırtılma bulunmadığını, terliklerinin de ayağında olduğunu belirterek keşif talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, cinayet öncesi sürükleme olup olmadığının ortaya çıkması için keşif kararı vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.