Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sürdürdüğü kararlı operasyonlar neticesinde  Türkiye sınırları içindeki İkiyaka Dağları artık PKK için bir "mezarlık" olarak değerlendiriliyor.

Bölgenin kendileri için önemini bilen bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan, kaçtığı Zap Kampı'ndan kalan son teröristlere talimatlar yağdırıyor.
Karayılan telsiz konuşmalarında,"Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerilerine gidin" derken, askerin çok kararlı olduğunu dillendiriyor.

"Son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar" ifadesini kullanan Karayılan, sürekli yöntem değiştirilmesini istiyor. 

GEREKİRSE ÖLÜN!

Aksi takdirde kendileri için en önemli stratejik bölgeyi terk etmek zorunda kalacaklarını açıklayan Karayılan, "Bu, Türkiye'deki sonumuz olur. Direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün. Bulunduğunuz tepelerde varlık göstermeye devam edin, askerin moralini bozun, iki kişi de kalsa tepeyi terk etmeyin, en son yapacağınız şey el bombalarıyla yakınlarına kadar girmek ve saldırmak..." diyor.