Karanlık eller devreye girdi. Türkiye'nin iç huzuru hedefe alındı. Askerlerimiz hain saldırılarda şehit düştü. Milletin her ferdi acı ve hüzne boğuldu. Yüz binlerce vatandaş, sokaklara indi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Edirne'den Kars'a, kuzeyde ve güneyde Türkiye uyumadı. Ancak, bu durumu istismar edenler, insanları provoke etti. Türkiye'de bir karışıklık, çatışma ortamı oluşturmak isteyenler, HDP'ye ait binalara ve bazı işletmelere baskınlar yapıp ateşe verdi. İç huzurun bozulması, korkunun ve paniğin yayılmasını isteyenler, vatandaşları dolduruşa getirdi. 


İTİDAL ÇAĞRISI YAPILDI 

Bu durumdan, HDP barajı aştığı için şükür pilavı dağıtan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da nasibini aldı. Dağlıca'da şehit olan 16 Mehmetçik'ten birisi olanEzineli Onbaşı Fatih Duru'nun naaşını karşılamak için havaalanına gelen binlerce kişi Belediye Başkanı Gökhan'ı fark etti. Bir grup, "Pilavcı başkan istemiyoruz" şeklinde sloganlar atıp Gökhan'ı linç etmeye kalktı. Belediye Başkanı olaydan kaçarak kurtuldu. Yetkililer ise provokatörlerin dolduruşuna gelinmemesi yönünde itidal çağrısı yaptı. 

ALANYA: Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'Şehitlere destek teröre lanet yürüyüşü'nde bir grup, işletmelere saldırıp etrafı yıkıp döktü.

MERSİN: Mersin'de toplanan 5 bin kişi, bazı kişilerin dolduruşuna geldi. HDP'nin ilçe başkanlığını bastı. Binayı ateşe verdi.

ÇANAKKALE: CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şehit cenazesi alınırken linçten, korumalarının olay yerinden uzaklaştırmasıyla kurtuldu.

BALIKESİR: Balıkesir'de düzenlenen yürüyüşe yüz binlerce vatandaş katıldı. Terör olaylarını protesto eden grup "Hepimiz Mehmet'iz" diye bağırdı.