Karaman Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında çalışmalar aralıksız sürüyor. 18 işçiye henüz ulaşılamadı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'daki maden ocağıyla ilgili son bilgileri paylaştı. Yıldız, işçilere ulaşıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Bugün sabah saatlerinde maden ocağı etrafından hareketlilik vardı, güvenlik önlemleri artırıldı. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemeni artırdı.Jandarma ise maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Bakan Taner Yıldız, suyun 4'te 3'ünün alındığını söyledi. Bakan şu bilgileri verdi:
 
-Şu anda toplam 10, 12 bin ton suyun 4'te 3'ü alınmış durumda. 4'te 1'i kaldı orada. Yani 2 bin 500 ton  civarında bir su kaldı. İçinde tabi çamur var. Suyun 4'te 3'ü alındıktan sonra  bize 300 metrelik bir çalışma alanı açıldı, olası bir işçi kardeşimiz varsa ona  ulaşmak açısından
 
- Şuan da 150 metreye kadar geldiler. En dip taban koduna girmemiz gerekiyor. Ne kadar bu çalışmalar isabetli olacak her safhasında bunları sizlerle paylaşacağız. Süre konusunda taahütte bulunmak istemiyoruz. Sadece doğruyu paylaşmak istiyoruz.
 
-Havalandırmayla ilgili konular için fan tüplerle birlikte o mesafeyi uzatıyoruz. Ekiplerin havalandırılmış alanlarda çalışması gerekiyor. İkinci bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz. 

HİÇBİR İŞÇİYE ULAŞILMADI
 
-Gazetecilerin bir işçinin iddiasını sormasının üzerine Bakan şöyle konuştu; O zaman o işçi kardeşimizle sonucu yürütmek gerekiyor. En uca giden bizleriz bakanlar olarak.Bir kez daha söylüyorum; hem bizim hem de vatandalarımızın daha sorumlu olmaya davet etmeliyiz. 4/3 adlındı. Şu saat itibariyle hiçbir işçi kardeşimize ulaşamadık
 
- (Tabutların getirilmesi) Her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım. Ne yazık ki böyle güçlü bir ihtimal var.