Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, merkez Orhaniye Köyü'nde fındık bahçelerini gezerek incelemelerde bulundu. Fındık dallarının karlar altında kaldığını ve bazı dallarda kırıklar olduğunu belirten Karan şöyle konuştu:
"Giresun'a son bir ayda iki kere kar yağdı. İlimiz belki de son 10- 15 yılın en fazla kar yağışına maruz kaldı. Kar kalınlığı yer yer iki metreyi buldu. Fındık dallarının büyük bölümü de kar altında kaldı. Karın ağırlığına dayanamayan birçok dal kırıldı. Zamanında yağan kar her ne kadar 2016 ürününe ilaç gibi gelse de, yol açtığı hasar önemli boyutta. Fındık bahçelerimiz halen karın altıda. Bu nedenle zararın boyutu tam olarak ortaya çıkmış durumda değil ancak yüksek bir kayıp olacak gibi görünüyor."
'DON RİSKİ DE VAR'
Ziraat Odası Başkanı Karan, şu an için risk olmasa da bundan sonraki süreçte fındıkta zirai don riskinin bulunduğunu dile getirerek, "Özellikle Şubat ve Mart hatta Nisan ayı fındık için büyük risk oluşturmaktadır. Fındıkta tarım sigortası için son başvuru tarihi 5 Mart'tır. Üreticilerimiz bu tarihe kadar ürünlerini güvence altına almaları kendi yararlarına olacaktır" ifadelerini kullandı.