Son günlerde artan terör olaylarına karşı TSK'nın PKK'ya yönelik başlattığı büyük operasyonlar meyvelerini vermeye başladı. Kandil'deki PKK'lı teröristlerin 3'te 2'si öldürüldü. Köşeye sıkışan PKK bugün ateşkese hazır olduklarını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP)nin başkan ve yöneticilerinden oluşan 8 kişilik heyet, son gelişmeleri değerlendirmek üzere gittiği KuzeyIrak'ta temaslarını tamamladı.

Kandil'deki görüşmede, son gelişmeler ile 1 Kasım seçimlerinin ele alındığı ifade edildi. Heyetteki isimlerden bir bölümü bu sabaha karşı uçak ile Irak'tan Türkiye'ye dönerken, diğerlerinin de bugün döneceği belirtildi.

KANDİL, "ATEŞKES VE ÇÖZÜME HAZIRIZ" DEDİ

Öte yandan Kandil'deki KCK Yürütme konseyi üyesi Mustafa Karasu, Avrupa'da PKK ile aynı çizgide yayın yapan Med Nuçe TV'de, tahkim edilmiş (sağlamlaştırılmış) ateşkes çerçevesinde arabulucular gözetiminde bir müzakere ve demokratik çözüme hazır olduklarını söyledi.