Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristlerce vurularak yaralanan özel harekat polisine tankın üzerinde siper olan kahraman Uzman Çavuş İsmail Ertem, Türkiye Diyanet Vakfı Tarafı’ndan verilecek Uluslararası İyilik Ödülünü, tüm silah arkadaşları için alacağını söyledi.
Yarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı ödül töreni için İstanbul’a gelen Ertem, "Ödülü sadece kendi adıma değil, bölgenin huzuru ve halkın güvenliği için kahramanca görev yapan silah arkadaşlarım ve emniyet mensupları için alacağım" dedi.
Kahraman Uzman Çavuş İsmail Ertem, 25 Aralık’ta terör örgütü PKK’ya yönelik Silopi’de düzenlenen operasyonda teröristlerce vurulup yaralanan özel harekat polisi Süleyman Yalçın’ın üzerine yatarak siper olmuş, bu refleksi tüm Türkiye’nin takdirini kazanmıştı. Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği “Uluslararası İyilik Ödülleri”ni alacak 7 isim arasında yer alan Kahraman Mehmetçik Uzman Çavuş İsmail Ertem, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, alacağı ödülü doğu ve güneydoğuda teröristlere karşı vatan savunması yapan asker ve polis arkadaşları için alacağını söyledi.
"Çocukları Aklıma Geldi"

O gün çatışma sırasında ve sonrasında yaşadıklarını yeniden paylaşan Ertem, “Olay günü Süleyman Ağabeye en yakın ben olduğum için terörist ateşiyle vurulduktan sonra güvenli bölgeye çektim. Temas devam ettiği için bölük komutanımız Halil Yüzbaşı bölgeye tank çağırdı. Tank gelene kadar tampon yaptık, konuşturdum bilincinin açık kalması için. Tankın üzerine tim arkadaşlarımızla beraber yükledik. Tankın üzerinde temas devam ettiği için çocukları gözümün önüne geldi. Hiç düşünmeden kendimi siper ettim. Biz bölgede asker-polis olarak Şehadet özlemiyle görev yapıyoruz. Türk askeri olarak vatan ve bayrak için, can vermek için vatandaşımızın huzur ve güvenliği için yemin ettik. Bizler göreve bu yemini hatırlayarak çıkıyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.
"Vatandaşlarımızı Korumak"

Komutanlarının bu davranışı takdir ettiğini belirten Kahraman Mehmetçik, “Komutanlarımızın bize verdiği ilk emir, önce kendimizi, sonra silah arkadaşımızı, sonra bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için, bizim bulunduğumuz, görev yaptığımız bölgede, teröristlerin ateş açtığı binalarda sivil vatandaş olduğu gözüyle değerlendiriyoruz. O şekilde değerlendirerek görev yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin gündemine oturan davranışından dolayı ödüle layık görülmesinin kendisini son derece onurlandırdığını ifade eden Uzman Çavuş İsmail Ertem, “Ödülü sadece kendi adıma değil, bölgenin huzuru ve halkın güvenliği için kahramanca görev yapan silah arkadaşlarım ve emniyet mensupları ve burada bulunmayan Süleyman Ağabeyin için alacağım” ifadelerini kullandı.

İsmail Ertem, 13 Mart Pazar günü İstanbul Haliç kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle ödülünü alacak.