Kadınlar, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle alanlara çıktı. Yurdun pek çok yerinde bir araya gelen kadın örgütleri, hükümetin kadın politikalarını da eleştirdi.


İSTANBUL
İstanbul'da Kadın Dayanışması Platformu'nun çağrısıyla Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar Altıyol’daki Boğa Heykeli'nden İskele Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında, kadına yönelik şiddete ve hükümetin kadın politikalarına karşı sloganlar atıldı.

Taksim'de de bir grup kadın, yüzlerine şiddet izi gösteren makyajlar yaparak geldikleri basın açıklamasında, kadına yönelik şiddet eylemlerini protesto etti.


ANTAKYA
Antakya Kadın Platformu üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, Ulus Alanı'nda toplanarak basın açıklaması yapmak isterken polis müdahale etti. Polisin, 'Burada basın açıklaması yapmanız yasak' uyarısı üzerine kadınlarla polis arasında sert tartışmalar yaşandı. Kadınlar daha sonra zincir oluşturup sloganlar atarak Yunus Emre Parkı'na doğru yürüdü. Burada Antakya Kadın Platformu adına bir açıklama yapan Medine Şahin, Türkiye'de her gün birkaç kadının şiddete maruz kalarak şiddet gördüğünü belirtip, "Şimdi burada dahi sesimizi duyurmak için toplanıp basın açıklaması yapmak istiyoruz, ancak polisin saldırısına maruz kalıyoruz" dedi.


ŞANLIURFA
Siverek İlçesi'nde, KESK üyesi kadınlar, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonunda kadınlar; boya kutusuna batırdıkları sağ ellerinin duvara yapıştırarak iz bıraktı.


BODRUM
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 'Kadına Şiddete Hayır Eylemi'nde kadınlar kefen giyip, pankart açtı. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından Belediye Meydanı'nda düzenlenen 'Kadına Şiddete Hayır Eylemi'nde ilginç görüntüler oluştu. Aralarında kefen giyenlerin de yer aldığı yaklaşık 50 kadın, 'Ne Şiddeti, Bunun Adı Erkek Terörü' yazılı pankart açıp, 'Yaşasın kadın dayanışması', 'İsyan', 'Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun' ve 'Kadınlar vardır" sloganları atıp, düdük çaldı.