BDP'nin Kadıköy mitingi olaylı başladı! İstanbul İl Örgütü tarafından Rojava'ya destek mitingi öncesi polisin bina üzerindeki pankartı indirmesi üzerine olaylar çıktı. Partililerin, polise gösterdiği tepki kısa süre sonra yerini taşlı sopalı kavgaya bıraktı. İşte Kadıköy'de yaşananlar;

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü tarafından düzenlenen Rojava’ya destek mitinginde olaylar çıktı. Polis ekipleri bir binadan sarkıtılan pankartı indirdi. Mitinge katılanlar buna tepki göstererek binaya taş atmaya başladı. Polis ekipleri binanın girişini tutarak, grupların içeri girmesini engellemeye çalıştı. Ancak grubun taş atması nedeniyle polis binanın girişinden kaçmak zorunda kaldı. Bunun üzerine pankart tekrar binaya asıldı.
 
BAYRAK SOPALARIYLA POLİSLERE VURDULAR
 
Alana Rıhtım girişinden giren bir grup, arama yapan polislerle tartıştı. Tartışma gerginliğe dönüştü. Gruptaki bazı kişilerin bayrak sopalarıyla polislere vurduğu görüldü. Bunun üzerine polisler, bariyerlerin gerisine kaçmak zorunda kaldı. Olaylar sırasında polis bariyerleri de yıkıldı. Araya giren diğer katılımcılar, bayraklarla polise saldıran grubu engellemeye çalıştı. Yaşanan gerginlik grubun alana girmesiyle sona erdi.
 
POLİS O PANKARTI İNDİRMEYE ÇALIŞINCA OLAYLAR ÇIKTI
 
Polis ekipleri bir binadan sarkıtılan bir pankartı indirdi. Bunun üzerine mitinge katılanlar buna önce sözlü ardından da binaya taş atarak tepki gösterdi. Miting alanını çevreleyen polis bariyerlerinden atlayanlar pankartın asıldığı binaya girmeye , polis de buna engel olmaya çalıştı. Ancak binaya taş yağmaya başlayınca polisler de kaçmak zorunda kaldı. Binaya yaklaşık 5 dakika boyunca taş atıldı. Kullanılmayan binanın camları kırıldı. Çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etmek için hazırlandı. Ancak olayların sona ermesi üzerine vazgeçti. Pankart yeniden asıldı. Fakat 5 dakika sonra pankart yeniden kaldırıldı.