İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, MİT görevlisi olduğu iddia edilen "İsmail" isimli kişinin, Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışan polis memuru olduğunu açıkladı. 

Cemaat medyası #KaçİsmailKaç başlığı altında twitterda tag açtı. Ortalığı ayağa kaldıran İsmail iddiası için Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu açıklama yapmak zorunda kaldı. 

Peki kim bu İsmail, Cemaat medyasının iddia ettiği gibi polis şeflerinin ifadelerine müdahale edip hakime talimat mı veriyor? 

Yetkili makamlar polis diyor, cemaat medyası ise MİT iddiasında. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu olay yaratan İsmail mevzusunda açıklama yaptı. Salihoğlu'nun açıklamasına göre Cemaatçilerin MİT'ten dediği İsmail, Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışan bir polis memuru. 

MİT DEĞİL TERÖRLE MÜCADELE POLİSİ

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu İsmail hakkında şu bilgiyi verdi;

-"Emniyet birimleriyle yapılan görüşmede 'İsmail' isimli kişinin Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışan polis memuru olduğu, sorgu hakiminin güvenlik sağlaması yönündeki yazılı talebini aldığı sırada koridorda bekleyen şüpheli avukatlarının şahsı MİT görevlisi olarak lanse edip üzerine hucum ettikleri ve sorgu hakimine herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığı tespit edilmiştir".