Hatay’ın Samandağ ilçesi sahilinde sabah erken saatlerde meydana gelen patlamada şehit olan Deniz Er Alper Al’ın Kocaeli’de yaşayan ailesine acı haber verildi. Sözleşmeli asker olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda çalışan Deniz Er Al’ın şehit olduğu haberi, İzmit Alikahya Fevzi Çakmak Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde yaşayan ailesine İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kılıç, İzmit Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş ve İzmit Müftüsü Musa Bilgiç tarafından verildi. Acılı haberi alan baba Mehmet Al, "Dün akşam kandilimi kutladı, bu sabah şehit haberini aldık" dedi.

Acı haberin duyulmasının ardından ailenin yaşadığı binanın her tarafına Türk bayrakları asılırken, şehidin annesi Keziba Al’ın acı haberi memleketleri Trabzon’da aldığı öğrenildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Mehmet Al, cenazenin Trabzon’da defnedilmesini istedi. Bunun üzerine İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, şehidin babasını aracıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’na götürerek cenaze için Trabzon’a gitmesini sağladı.

“KANDİLİMİZİ KUTLAMAK İÇİN ARADI”

Oğlunu defnetmek üzere evinden ayrıldığı sırada gazetecilere açıklama yapan acılı baba Mehmet Al, “Vatan, millet sağ olsun. Akşam telefonda görüştük, sabah haberini aldım. Daha 23 yaşında bebeğimi uğurladım ben. Trabzon’a gidiyoruz. Annem, babam Trabzon’dalar. Oraya gitmemiz gerekiyor. Sülalemizin yüzde 70’i Trabzon’da oturuyor. Akşam 10 gibi kandil için aradı beni. ‘Namaza gideceğim’ dedi. Kandilimizi kutladı. Ondan sonra da arkadaşlarıyla namaza gitmişler. Sabah 6’da seyre gideceğini söylemişti bana. Tabi o sırada bir ihbar gelmiş. Denizde ölü birisi varmış. Ölüyü kanca ile çekerken bomba düzeneği koymuşlar. Bomba infilak ediyor. Oğlum şehit oluyor, yanındaki arkadaşı da yaralanıyor. Benim aldığım bilgi bu kadar, daha da detaylı bilgi alamadım. İskenderun’da tanıdığımız bir yüzbaşı vardı. O aradı. ‘Cenazeyi ben aldım, şu an bende. Bu akşam Trabzon’a göndermeye çalışacağım’ dedi. Hatay’da da bir cenaze töreni yapacaklarını söyledi. İnşallah bu akşam gelecek. Yarın da Trabzon’da defnedeceğiz Allah izin verirse” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, “Hepimizin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun. Büyük bir mücadele içerisindeyiz. Devletçe, milletçe, herkes 7’sinden 70’ine. Bu mücadele içerisinde de hakkın rahmetine şahadet mertebesiyle ulaşan bir gencimiz daha var. Alper kardeşimiz İskenderun’da olan elim bir hadise sonucunda şehit olmuştur. Babası ile görüşmelerimiz sonucunda Trabzon’da, memleketlerinde defnedeceklerini söylediler. Biz de şimdi kendilerini alıyoruz, havaalanına götürüyoruz. Akşam 7 uçağı ile de inşallah Trabzon’da olacaklar. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun diyoruz. Anne zaten Trabzon’daymış. Ona orada haber verildi. Ben şimdi babayı ve aileyi alıyorum ve 19 kişiyi Trabzon’a yolluyoruz” şeklinde konuştu.