İZMİR’de, Kobani protestolarında, silahla vurulup mahallelinin linç girişimi sonrasında hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaçaroğlu’nun ölümüne neden oldukları iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 4 sanıktan R.A.’nın, elinde av tüfeğiyle görüntüleri de ortaya çıktı.
Polis kameralarının yanı sıra TOMA üzerindeki ve çevredeki güvenlik kameralarının tek tek incelenmesiyle R.A.’nın, gösteri boyunca tüfeği yanında taşıdığı; görüntülerin birinde nişan alıp ateş etmesi, diğerinde, linçten kurtarılmaya çalışılan Kaçaroğlu’nun başında yine tüfekle durması yeraldı.


Bir başka görüntüde, Kaçaroğlu’nun tam vurulduğu anın olduğunu ileri süren avukatların, bilirkişi incelemesi isteyecekleri öğrenildi. Geçen yıl 7 Ekim’de, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını bornova’da protesto eden gruba polis ekipleri müdahalede bulundu. Bu sırada HDP’li 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kendilerine tepki gösteren kişilerin av tüfeğiyle açtığı ateş sonucu yaralandı. Kanlar içinde yerde yatan Kaçaroğlu’na daha sonra, eylem yapanlara tepki gösteren gruptaki kişiler saldırıp, dövdü. Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ekrem Kaçaroğlu, 10 Ekim’de hayatını kaybetti.

Olayın ardından araştırma yapan polis, Ekrem Kaçaroğlu’na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan R.A., kardeşi K.A. ile akrabaları olan S.D. ve M.K.’yi gözaltına aldı. İzmir 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaçaroğlu’nun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediğini belirtip, yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, K.A. ve M.K. için tutuklama kararı verdi. Silahla ateş ettikleri belirtilen R.A. ve S.D.’yi, Kaçaroğlu’na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklu K.A. ve M.K. de daha sonra avukatlarının itirazı üzerine, İzmir 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.



ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE YARGILANMAYA BAŞLADILAR

Ekrem Kaçaroğlu’nun öldürülmesi olayına karıştıkları gerekçesiyle, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmaları istenen sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D., İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı. İlk duruşma öncesinde ve sonrasında, Kaçaroğlu ailesinin avukatları, olay anında polisin el kamerası, TOMA kamerası ile çevredeki işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarını tek tek inceledi. Bu araştırmalarda ise, önemli görüntüler elde edildi. Savunmasında, olay yerine çok yaklaşmadığını ileri süren 4 sanıktan R.A.’nın, elinde av tüfeğiyle görüntüleri bulundu.

Görüntülerden birinde TOMA’ya ait kamerada, R.A.’nın, elindeki tüfekle koşması, ardından da nişan alıp ateş etmesi yeraldı. Bir başka görüntüde de yine R.A.’nın, bu kez ateş ettikten sonra ikiye katladığı av tüfeğiyle, linç edilmek istenen Ekrem Kaçaroğlu’nun başında durduğu görüldü. Olayın yaşandığı sokağın hemen yarındaki pazar yerine ait güvenlik kameralarında ise olay anı yeraldı. Ailenin avukatları, pazar yerine ait güvenlik kamerası kayıtlarında, Kaçaroğlu’nun tam vurulduğu anın olduğunu ileri sürdü. Avukatların, bu görüntüleri, bilirkişilerin incelemesini isteyecekleri öğrenildi.