İzmir'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, günlük hayatı felç etti. Ana cadde, bulvar ve sokakların tamamen su altında kaldığı şehirde insanlar işlerine, okullarına gidemedi. Onlarca araba yolda kalırken birçok meydan ve sokak trafiğe kapatıldı. Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağmur, daha sonra sağanağa döndü. Şehir merkeziyle metropol ilçeleri birbirine bağlayan bazı ana yollar, trafiğe tek yönlü olarak kapatıldı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre şehir merkezinde son 10 saatte metrekareye 54 kg. yağış düştü.

MELES ÇAYI TAŞTI

Sağanak yağmur sebebiyle Konak ilçesi Basmane semti yakınlarındaki Meles Çayı taştı, suları zaman zaman karayoluna kadar yükseldi. Metronun Basmane İstasyonu'nu su bastı, vatandaşlar büyük güçlük çekti. Tren seferleri durdurulurken metro devre dışı kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aralıksız devam eden yağışın sebep olduğu sel baskınlarına karşı tedbir almaya çalışıyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Fen İşleri ve İZBETON ekipleri 670 personel, 192 araç, 92 motopomp, 42 iş makinesi, 18 kamyon, 19 iş makinesi, 5 vinç, 4 vinçli kamyon, 29 kanal aracı ve 24 çekiciyle kritik noktalarda çalışmalarını sürdürüyor.

İTFAİYE MERKEZİ DEVRE DIŞI

Yenişehir İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Koordinasyon ve AKS Kurtarma Merkezi de su altında kalırken "110" numaralı acil telefon servisi çalışamadı. Şehirde uzun süre arama kurtarma hizmeti verilemedi. Aksaklıklar halen sürüyor ancak analog iletişimle hizmet sağlanmaya çalışıyor. Meteorolojiden alınan bilgiye göre yağış, perşembe gününe kadar devam edecek.


VATANDAŞLAR TEPKİLİ: HER YAĞMURDA AYNI MANZARA

Şiddetli yağmurla birlikte birçok işyeri ve evin sular altında kaldığı İzmir'de vatandaşlar belediyeye tepkili. Sezgin Karakaş, her yağmurda aynı manzarayla karşılaştıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz okula gidemiyor, mahsur kalıyorlar. Belediyemiz çözüm bulamadı bir türlü. Altyapı deseniz yok. Ne olacağını biz de bilemiyoruz." dedi. Tayfun Işık da, "Böyle şeyler olmaması lazım. Çoğu yerde altyapı sağlam olduğu için böyle manzaralar görmüyoruz." diye konuştu. Meles Çayı'nın yanındaki Ege Mahallesi'nde oturan Yalçın Eldemirli ise, "Daha önce de bu dere taşıyordu. Her yağmur yağdığında burası böyle." dedi.