İzmir ve Ankara Barosu'nda yapılan başkanlik seçimlerinin galipleri belli oldu. Ankara'da Hakan Canduran, İzmir'de ise Aydın Özcan yeniden başkan seçildiler.
Ankara Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baro'nun 64. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Seçimde, 5 bin 19 oy alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan (DSAG) Hakan Canduran, Ankara Barosu başkanlığına yeniden seçildi.
Sonuçların açıklanmasının ardından bir "Teşekkür" konuşması yapan Hakan Canduran, "Evet, demokrasi şöleni çok güzeldi ama bitti. Artık bir olma, birlik olma, birlikte hareket etme zamanıdır. İnanıyorum ki Ankara Barosu, olağanüstü günler yaşadığımız bu dönemde seçimlere katılan tüm adaylarla ve tüm meslektaşlarımızla tek vücut olarak hareket edecek ve bu zor günleri hep birlikte aşacaktır." ifadesini kullandı.
Bu zor günlerin reçetesinin, "Atatürk ilkeleri, hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi ve evrensel hukuk kuralları ve laiklik" olduğunu belirten Canduran, Ankara Barosu'nun, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu ilkeleri bıkmadan, yılmadan, usanmadan ve çok daha gür bir sesle savunacağını kaydetti.
Seçime katılan başkan adayları da sonuçların belli olmasıyla cübbelerini giyerek, el ele poz verdi. (AA)
İZMİR'DE YENİDEN AYDIN ÖZCAN
İzmir Barosu'nun dün yapılan olağan genel kurulunda zafer, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı, mevcut başkan Aydın Özcan'ın oldu.
Toplam 5 adayın yarıştığı seçimde, kesin olmayan sonuçlara göre bin 887 oy alan Cumhuriyetçi Auvkatlar Grubu'nun adayı Aydın Özcan, ipi göğüsledi. Cemal Nedret Erdem'in başkan adaylığında seçime giren Çağdaş Avukatlar Grubu ise bin 267 oyda kalarak, umduğunu bulamadı. Bağımsız Avukatlar Grubu 573 oy, yönetime muhalif Cumhuriyetçi Avukatlar 524 oy ve Milliyetçi Avukatlar Grubu ise 464 oy alabildi. Avukatlar 21 sandıkta, yeni yönetim, disiplin, denetleme ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Delege adaylarını belirlemek için oy verirken, mevcut başkan Özcan'ın tüm sandıklarda birinci çıktığı bildirildi. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, seçimleri "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "İşte örgüt, işte başkan" sloganları ve İzmir Marşı ile kutladı.

Aydın Özcan'ın zafer kutlaması...
İCRAATLARIMIZ OY ADI
Sonuçların belli olmasının ardından konuşan Başkan Özcan, "Yönetim kurulundan iki arkadaşımız başkan adayı çıkmasına rağmen, yeniden seçildik. Bundan büyük mutluluk duydum. Yeni projelerimizin de benimsendiğini anladım. Biz 'yeni projelerimizle geliyoruz' dedik. Bu projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Projelerimiz için ‘ütopik' diyenlere bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizi göstereceğiz. ‘Baro avukat için vardır' sloganını harekete geçirmek için varız. Yaptığımız icraatlara oy verildi. Baroyu ortak akıl ile yöneteceğiz. İzmir Barosu bizim yaptığımız icraatlar ile övünecek. Meslektaşlarımız bize sahip çıktı. Aydın Özcan grupçuluk yapmadı, bundan sonra da yapmayacak. Biz bütün meslektaşlarımızı kucakladık. İnanıyorum ki grubumuz dışından da meslektaşlarımız bize oy verdi. Oy veren ve vermeyenlerle birlikte, ortak akılla İzmir Barosu'nu yöneteceğiz" dedi.