Bir işletme sahibi ve çalışanlarıyla zabıta arasında pala ve sopaların da kullanıldığı, taşların atıldığı kavgada 5’i zabıta görevlisi 7 kişi yaralandı.
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Güzelyalı kesimindeki kafeteryaların, kullandıkları işgaliye alanları dışına taşmaları nedeniyle bir süredir Büyükşehir Belediyesi zabıtaekipleriyle olan gerginlik, kavgaya dönüştü. Zabıta’nın 22 Haziran Çarşamba günü uyarı yapmasına karşın dün durumun değişmediğinin tespiti üzerine yeşil alan, bisikletve yaya yolu üzerinde kalan masa ve sandalyeleri toplamaya başlamasıyla, Büyükşehir Belediylesi eski meclis üyesi Mustafa Kocaoğlu, kendi işletmesiyle ilgili bu uygulamaya tepki gösterdi. Kocaoğlu’nun işletmesinde tadilat olduğu gerekçesiyle masa ve sandalyeleri dışarı çıkardığını söylediği öğrenildi. Gerginlik kısa süre içinde işletme çalışanları ve zabıta arasında kavgaya dönüştü. İşletme yetkilileri, iki çalışandan birinin parmağının koptuğunu diğerinin omuzunun çatladığını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi ise yaralanan 5 zabıtanın hastanaye kaldırıldığını açıkladı.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: ZABITAYI PALAYLA KARŞILADILAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi olayla ilgili olarak, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Güzelyalı bölgesinde denetim görevi yapan zabıta ekiplerinin, yeşil alan ve bisiklet yollarını masa ve sandalye atarak işgal eden bir grubun direniş ve saldırısına maruz kaldığını açıkladı. Taş, pala ve sopaların kullanıldığı saldırıda 5 zabıta memurunun çeşitli yerlerinden yaralandığını, işletme sahibinin saldırıyı örgütleyerek, yanında çalışanları azmettirdiğini bu görüntülerin kameralara net bir şekilde yansıdığını bildirdi.