Tokat'ta FETÖ/PDY mülkiye örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında ifadesi alınan 15 kaymakam, sınavdan bir gün önce soruları cevaplarıyla birlikte aldıklarını itiraf etti
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin FETÖ/PDY'nin 'mülkiye yapılanması'yla ilgili soruşturma sürüyor. 44 kaymakamın tutuklandığı, 40 kaymakamın ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olduğu soruşturmada alınan ifadeler, örgütün içi yüzünü ortaya çıkarıyor. Alınan ifadelerde, örgüt üyeleri tarafından 'mahrem hizmeti' olarak adlandırılan 'A Tipi memur evleri'nde kaymakam adaylarına, sınavdan bir gün önce soruların cevapları ile getirildiği belirlendi. Ayrıca 15 itirafçı kaymakam, kendilerine bir gün önce verilen sınav soruları sayesinde başarı sağladıklarını itiraf etti. Bir kaymakam adayının ise ifadesinde, A Tipi memur evlerinde kendisine altı farklı sınav sorusunun cevapları ile birlikte geldiğini ve kendisinin kaymakamlığı seçtiğini söylediği öğrenildi.

KADİR GÜNTEPE SORGUDA 
Öte yandan  Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'nin polis merkezinde soruşturması devam ediyor.  Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla tanınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe,  sorgusunda PKK ile mücadele eden birisi olduğunu ileri sürerek kendini savunmuştu. Güntepe, 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi gazete'de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanmıştı. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Kadir Güntepe'nin FETÖ/PDY örgütünün gizli haberleşme aracı olan ByLock’u yoğun bir şekilde kullandığı, Amasya Hamamözü'nde kaymakam olarak görev yaptığı dönemde Amasya kaymakamlar imamı olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez telefonla görüştüğü iddiası ile gözaltına alınmıştı.