Enver ALAS / İSTANBUL, () - Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı BELTAŞ A.Ş.'de çalışan Genel-İş Sendikası üyesi bir grup işçinin iş akitlerinin feshedilmesi protesto edildi.

Levent Nispetiye Caddesi üzerinde bulunan Beşiktaş Belediye Başkanlığı binası önünde kurdukları çadırda 27 gündür eylem yapan işçilere DİSK Genel Başkanı Kani Beko da destek verdi. Beko, Genel-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ve işten çıkartılan işçilerle birlikte yaklaşık 150 kişilik bir grup Barbaros Bulvarı üzerinden Beşiktaş Meydanı'na yürüdü. 'İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz', 'İşçi kıyımına son' yazılı pankartlar açan işçiler, yürüyüş boyunca 'Direne direne kazanacağız', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'İnadına sendika, inadına DİSK" şeklinde slogan attı.

"239 İŞÇİ İŞBAŞI YAPINCAYA KADAR MÜCADELEYE DEVAM"

İşçileri Beşiktaş Meydanı'nda HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile BEDAŞ'ta işten çıkarılan işçiler alkışlarla karşıladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, burada yaptığı basın açıklamasında, 239 işçi işbaşı yapıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Beko, "Belediye başkanı ve yönetiminin bize dayattığı bu hukuksuzluğa rağmen bizler hala çalışmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda demokratik tepkimizi gösteriyoruz. İşimiz, aşımızı, korumak ve onurlu bir yaşam için örgütlü mücadelemizi sürdürüyor ve Beşiktaş Belediyesi önünde kurduğumuz çadırda direniyoruz. Beşiktaş Belediyesi'nin işçilere karşı olan bu tavrını, emeğimize ve çocuklarımızın geleceğine yönelik bu acımasız saldırısını ve kıyımını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN İZİN VERMEYECEĞİZ"

Dişe diş, kana kan mücadelelerine devam ettiklerini aktaran Beko, "20 bin taşeron işçisini sendikalı yaptık. 20 bin taşeron işçisine toplu iş sözleşmesi yaptık. Bu işçi arkadaşlarımıza maaşlarını, ikramiyelerini alabildik. Genel İş'e bağlı 20 bin taşeron işçisinin olduğu yerde, Beşiktaş Belediyesi ve yönetiminin 239 arkadaşımızın iş akitlerini feshetmesine bedeli ne olursa olsun izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

TÜZEL: "TORBA YASA İLE TAŞERON SİSTEMİ KALICI HALE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de torba yasa ile taşeron sisteminin kalıcı hale getirilmeye çalışıldığını söyledi. Tüzel, "Yıllardır,

sendikalarımızla demokratik kurumlarımızla partilerimizle bu taşeron çalışmasına karşı direndik. Kadrolu, güvenceli, sözleşmeli ve sendikalı bir çalışma hayatını savunduk. Ancak görülüyor ki, bu sermaye düzeni şu parti, bu parti demeden bütün iktidar, sermaye güçlerince birlikte işçi sınıfına saldırıyor" ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklaması ve konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)