Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'li iki terörist tarafından 7 saat 50 dakika rehin tutulduktan sonra şehit edilmesini azmettirdiği iddiasıyla İtalya'da tutuklanan Erdal Ünal'ın fotoğrafları ortaya çıktı. "Zeki" kod adını kullandığı belirlenen Ünal'ın tanınmamak için sık sık saç ve sakal tıraşı değişikliği yaptığı görülebiliyor.

VENEDİK'TE BİR OTELDE YAKALANDI

Avusturya vatandaşı bir kadın ile evli olan ve bu ülkede oturan Ünal, Savcı Kiraz'ın şehit edilmesinin azmettiricisi olduğu iddiası üzerine İtalya'nın Anti Terör Timi DIGOS tarafından gözaltına alındı. DIGOS 45 yaşındaki Ünal'ı ailesiyle birlikte Paskalya tatili için bulunduğu Venedik, Via Terraglio'daki bir otelde ele geçirdi. Halen İtalya'da bulunan Ünal'ın iadesi için Türk makamlarının görüşmeleri sürüyor.

20 YILDAN BU YANA İLK KEZ...

Erdal Ünal ismi polis kayıtlarına ilk kez Şubat 1994'te Ankara Üniversitesi'ne düzenlenen molotoflu saldırısıyla girdi. Saldırının 27 Mart 1994'te yapılan yerel seçimlerden birkaç gün önce gerçekleştirilmesi, o dönem olayın provokasyon olabileceği ihtimalini artırmıştı. Ünal, 1995 yılında da Ankara'da bir banka şubesine molotofla saldırıda bulundu. Her iki olay sonrasında izini kaybettirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ünal hakkında uluslararası arama kararı çıkartıldı. 20 yıldan bu yana "sessiz" olan ve yurt dışında yaşayan Ünal, iddiaya göre örgüte eylemlerle ilgili talimatları ülke dışından verdi.

KENDİNİ RESSAM OLARAK TANITIYOR

Ünal'ın adına açılmış iki Facebook hesabı bulunuyor. "Erdal Unal-Art" ve "Erdal Unal" adını taşıyan hesaplarda, Ünal kendisini "ressam" olarak tanıtıyor. Aynı hesaplarda yağlı boya tablolar önünde görülen Ünal'ın, Berkin Elvan'ın da aralarında olduğu tabloları bulunuyor. Hesaplarda, Ünal'ın açtığı belirtilen sergilere dair, Almanca metinler ve afişler de yer alıyor.

Ancak Ünal'ın hesaplarının uzun süre aktif olarak kullanılmadığı, son olarak 13-14 Ocak tarihlerinde onlarca video, yorum ve fotoğrafın paylaşıldığı görülüyor.

"Erdal Unal" başlıklı Facebook sayfasında daha çok, radikal sol örgütlere ait mesajlar ve yorumlar paylaşılıyor. İki sosyal medya hesabında da Ünal'ın doğum tarihi 1905 olarak yazılırken, Avusturya'da ilticacı olarak yaşadığı ve bu ülke vatandaşı bir kadınla evli olduğu belirtiliyor. Ünal'ın doğum yeri olarak, Hollanda'nın Roosendal kenti veriliyor.



(Kaynak: Habertürk)