Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanan Bakanlar Kurulu’nda bir sunum yapan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bölge halkından destek göremeyen PKK terör örgütünün küçük yaşta çocukları okuldan uzaklaştırarak dağa çıkacak insan gücü arayışına girdiğini belirtti. Avcı, tek bir öğrencinin bile eğitimden uzak kalmaması için özel bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Sunumda, son yıllarda öğretmen atamalarının yaklaşık yüzde 70’inin bölgeye yapıldığı ve bölgedeki öğretmen doluluk oranının Türkiye ortalaması ile aynı olduğu ancak buna rağmen öğretmenlerin görev sürelerinin düşük olduğu bilgisi yer aldı. Sorunun kalıcı olarak çözülmesi için dezavantajlı bölgelerdeki öğretmenlerin görev yerlerinde daha uzun kalmasına yönelik teşvik edici tedbirlere yönelik çalışmaların devam ettiği vurgulandı. 
TERÖRİSTLER 91 OKULU HEDEF ALDI
Rapora göre; terörle mücadelenin devam ettiği 4 ile bağlı 9 ilçede toplam 714 okulun 91’i hasar gördü. Hafif ve orta hasarlı okulların tamir ve tadilat işlemleri tamamlandı. Ağır hasarlı okulların ise bakım ve tadilatı devam ediyor. Bu kapsamda 28 milyon 250 bin TL onarım ödeneği bölgedeki okullara gönderildi. 
121 BİN ÖĞRENCİ GÖÇ ETTİ
Terörle mücadelenin yürütüldüğü bölgelerde telafi eğitimleri iki ana eksende gerçekleşti. Birincisi, bölgeden göç etmek zorunda kalan öğrencilerin gittikleri yerde eğitim öğretime kesintisiz devam etmeleri için çalışma başlatıldı. Bu öğrenciler için Misafir Öğrenci Butonu uygulamaya konuldu. Bu sayede 121 bin 741 öğrenci taban puan şartı olmaksızın göç ettikleri bölgede istedikleri okullara nakledildi. MEB Rehber Öğretmenleri 6 bin 669 öğrenci ailesine psiko-sosyal destek amaçlı rehberlik hizmeti verdi. Bu kapsamda 12 bin aileye ulaşılması hedefleniyor. 
İşte köşeye sıkışan PKK'nın yeni hedefi