Canlı bombanın kendini patlattığı an, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde 25 yaşındaki kadın teröristin karşıdan gelen iki polisi fark ettiği ve ardından üzerindeki bombayı infilak ettirdiği görüldü. Patlama sonrası ortalık alev topuna dönerken, polis memurları yaralıların yardımına koştu. Görüntülerin son kısmında ise kadın teröristin olay öncesi 2 kişiyle birlikte bölgede keşif yaptığı yer aldı. Öte yandan Bombacının olay günü taksiyle Ulucami civarına geldiği, bombanın elindeki çantada olduğu görüntülerden kesinleşti. Bombacı kadının sol elinde çantayı taşıdığı, sağ elinde ise telefon görüşmesi yaptığı, 2 resmi polisin yanından geçmesinin 5-6 saniye sonrasında ise bombayı patlattığı belirlendi. Polis, güvenlik kamerasında bombacıyı yönlendirdiği tespit edilen kişiyi de yakalamak için çalışmasını sürdürüyor. Bombanın Irak ve Suriye’de rahat bulunan C4 yapımı olduğu hedefin de Kapalıçarşı ve insanların yoğun olduğu Ulucami civarı olduğu tahmin ediliyor. Olay yerinde bulunan telefon hattının erkek bir şahıs adına kısa süre önce alındığı, bundan sadece bir görüşmenin yapıldığı da öğrenildi. Olay yerinde bulunan sahte kimlik parçalarının ise Afyon’da yaşayan Karacabey nüfusuna kayıtlı S.Y. adına bombacının fotoğrafı kullanılarak hazırlandığı da belirlendi.

KİMLİK HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ
İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bombacının kimliği ve Ankara bombacısıyla aynı hücrede kaldığı haberi teyit edilemedi. Bursa’ya daha önce gelmeyen ve adres bilmeyen bombacı kadının, Suriye’de eğitim gördüğü, parmak izi kaydının Emniyet, Jandarma ve Göç İdaresi’nde olmadığı da kaydedildi. Polis yetkilileri, 5 ildeki ailelerden gelecek DNA karşılaştırmasının ardından kimlik tespitinin daha kolay şekilde ortaya çıkarılacağını ifade ettiler.

Öte yandan Bursa’da son aylarda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, örgüte yönelik operasyonlarında 78 kişi tutuklanmıştı. Bu kişilerden birisinin de bombalı saldırı olayında gözaltına alınanlarla ilişkisinin olduğu kaydedildi.