Yasadışı avlanan kişilerin her birine ayrı ayrı idari para cezası kesildi. 2 bin 450 lira idari para cezası kesilen kişiler, katlettikleri Karaca’nın tazminat bedeli olarak da 3.500 TL cezaya çarptırıldı. Avlanma belgesi olmadan tüfek taşıyan bir kişiye ayrıca 786 TL idari para cezası uygulandı.

"DENETİMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Karacanın değerinin uygulanan para cezasıyla ölçülemeyeceğini söyleyen Orman ve Su işleri Bakanlığı Birinci Bölge Müdürü Osman Demirel,"Karaca ormanlarımızda doğal olarak yaşayan zararsız hayvanlardan birisi. Kendini bilmez kişiler, çalışmalarımıza rağmen yasa dışı Karaca avcılığına devam etmektedir" dedi. Karaca’nın koruma altında tuttukları ormanlarda sıklıkla görülmeye başlandığını hatırlatan Demirel, " Belli bir populasyona ulaştılar. Bu hayvan halen nesli korunması gerekli bir hayvan...Denetimlerimiz artarak devam edecek. "diye konuştu.

TEK BİR KARACA İÇİN 16 BİN 800 TL CEZA

Bu arada Çatalca Çilingoz tabiat parkı içinde uygulama yapan Birinci Bölge MüdürlüğüKüçükçekmece Şefliği’ne bağlı ekipler yine Karaca katleden bir başka grubu suç üstü yakaladı.

11 SAAT BEKLEDİLER, KAÇAKLARI YAKALADILAR

Aldıkları ihbarı değerlendirip tam 11 saat ormanlık alanı didik didik eden ekipler, kaçak avcı grubunu öldürdükleri karacanın etini parçalayarak çantalarına koydukları sırada yakaladı. Karacanın katledildiği alanın Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olması nedeniyle ceza da katlanarak uygulandı. Öldürülen 1 karaca için 16.800 TL para cezası kesildi.

KORUMA ALTINDALAR

Avlanmasının kesinlikle yasak olduğu, koruma altındaki karacaların sayısı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çeşitli projeleriyle artırılmaya çalışılıyor. İstanbul ormanlarındaki karaca popülasyonunun artmasında bu uygulamaların etkin rol oynadığı belirtiliyor.