Tezgahlarındaki giysilere zabıtanın el koyduğunu iddia  eden 5 seyyar satıcı, Fatih Belediyesiönünde satır ve bıçakla kendilerini  yaraladı. Polis ekiplerince ikna edilerek ellerindeki kesici aletler alınan  seyyar satıcılar, gözaltına alındı. 
 
Fatih Belediyesi'nin önüne gelen seyyar satıcılar Abdülkadir Ö. ile  Murat D, belediyenin giriş kapısını taş ve sopalarla kırdı. Daha sonra  belediyenin karşısında bulunan metro istasyonunun iki metre yüksekliğindeki  betonarme havalandırma duvarının üzerine çıkan Abdülkadir Ö. ile Murat D'ye,  Yılmaz T. ve 2 seyyar satıcı daha katıldı. 
 
Aksaray civarında sokakta kurdukları tezgahlarındaki giysilere zabıta  tarafından el konulduğunu iddia eden seyyar satıcılar, satır ve bıçakla  kendilerini yaraladı. 
 
Belediye görevlilerinin saat 17.00'den sonra Aksaray'da seyyar tezgah  açılmasına izin verdiğini, kendilerinin de 18.00'den sonra satış yaptığını öne  süren seyyar satıcılar, zabıta ekiplerinin kendilerini dün darbettiğini iddia  ederek, bunun için eylem gerçekleştirdiklerini söyledi. 
 
Eylemlerini yaklaşık yarım saat sürdüren seyyar satıcılar, polis ve  belediye görevlileri tarafından ikna edildi. Ellerindeki kesici aletler alınan  seyyar satıcılar gözaltına alınarak tedavilerinin yapılabilmesi amacıyla  hastaneye götürüldü.