YAĞIŞ ANADOLU YAKASINDA ETKİLİ OLUYOR

İstanbul’da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yağan kar, etkisini önce Anadolu yakasında gösterdi. Aniden bastıran kar nedeniyle yollar ve evlerin çatıları beyaza büründü.  Saat 14:00'den sonra kar yağışı Avrupa yakasında da etkili olmaya başladı.
Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirtti.
 
METEOROLOJİ BU İLLERİ UYARDI
 
Meteoroloji, Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar halindeki yağışların etkisini artırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin doğusu ile Eskişehir'in batısı arasındaki bölgede kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceğini belirterek, uyarıda bulundu.
 
Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 
 
"Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."
 
İSTANBUL GÜNE YAĞIŞLA UYANDI

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden yağmur yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. İşlerine gitmek için evlerinden çıkan İstanbulluları yolda yakalayan yağmur, trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Öte yandan sabah saatleri olmasına rağmen yağmur bulutları nedeniyle gün adeta geceye döndü. Sürücüler, araçlarının farlarını açarak trafikte ilerlemek zorunda kaldı.

UÇAKLAR YENİŞEHİR’E İNDİ

Marmara Bölgesi’nde etkili olan ve hızı saatte 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na inemeyen Pegasus Hava Yolları’na ait Hatay, Antalya, İzmir ve Gaziantep’ten gelen 4 uçak Bursa Yenişehir Havaalanı’na iniş yaptı.

Fırtına nedeniyle Yenişehir Havaalanı’na inen uçakların, fırtına etkisini kaybettikten sonra İstanbul’a hareket etmeleri bekleniyor.

DOLU YAĞDI

Üsküdar’da sabah saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren yağmurun ardından yağan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer bulmak için koşturdu.