Durumu, görevi teslim alan polisler fark etti. Başlatılan idari soruşturma kapsamında 3 başmüfettiş görevlendirildi. Önceki gün tamamlanan çalışmalara göre; Marmaray Çevre Yolu, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı ve TOKİ soruşturma dosyaları arşivlenmedi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait tüm bilgisayarlar geri dönüşümü olmayacak şekilde formatlanarak temizlendi. Soruşturmalarda operasyonel, fiziki ve teknik takip bilgilerinin yer aldığı zimmetli bilgisayarlara peş peşe milyonlarca veri yüklendiği ardından da özel bir yazılımla formatlandığı saptandı. Bilgiler kurtarılamadı.

POLİSLERİN İMZASI YOK
Teftişte, ağır ceza gerektiren "Devlete ait aleni ve gizli belge ve bilgilerin saklanıp kurum dışına çıkarılması ve şahsi ve örgütsel amaçlı kullanımının amaçlanması" suçunun işlendiği tepit edildi.
Operasyona karşı çıkan ve kurumsal olarak suç duyurusunda bulunan İstanbul Emniyeti, soruşturma müfettişlerine "Sen al gönder, gerisini sonra hallederiz" içerikli soruşturma savcısının talimatını içeren ses kaydı da verdi.
İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'na yönelik olarak hazırlanan soruşturmanın 17 bin sayfalık telefon dinleme tapelerini gözden geçiren başmüfettişler, tape dosyalarının "düzenleyen" kısmında yer alan polislerin hiçbirinin ıslak imzasının dosyada bulunmadığını ve fiziki takiplerle desteklenmesi gereken soruşturma dosyasında ana delil olabilecek hiçbir görüntü ve takip belgesinin bulunmadığını tespit etti. 17 Aralık sonrası Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı görevden alınmıştı.