Taksim Meydanı, Gezi Parkı ve çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bu arada kapatılan Gezi Parkı polislere kaldı. Bazı polisler banklarda otururken bazıları ise içeride dolaşıyor. 

BEŞİKTAŞ'TA "GEZİ" ÖNLEMLERİ

Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Beşiktaş'ta da geniş güvenlik önlemler aldı.

Dolmabahçe ve civarında TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

POLİS, İTFAİYE VE İŞ MAKİNELERİ BEKLİYOR

İSTANBUL’da gezi olaylarının yıldönümünde çıkabilecek olaylarla ilgili Mecidiyeköy meydanında geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Mecidiyeköy meydanında bulunan E-5 köprü altında çok sayıda polis ekibi ile birlikte bir Toma aracı nöbet tuttu. Büyükşehir belediyesine ait iş makineleri ile kamyonların köprü altında beklediği gözlendi. Önlemler çerçevesinde ayrıca 2 itfaiye aracıda gün boyu köprü altında nöbet tutuyor.

KISIKLI'DA TOMALI ÖNLEM

İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan bugün Sultangazi Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak. 
Başbakan Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki evinin çevresinde alınan rutin güvenlik önlemlerinin yanında Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği Bahçesinde yer alan TOMA dikkat çekti. Büro Amirliği, Başbakan Erdoğan'ın evine 100 metre mesafede bulunuyor. 

GEZİ PARKI'NA ÇİÇEK BIRAKMAK İSTEDİ, POLİS İZİN VERMEDİ

Taksim Gezi Parkı'na çiçek bırakmak istediğini belirten bir vatandaşa polis izin vermedi.
Mehmet Rıza Camcı, polislerden izin isteyerek parka çiçek bırakmak istedi. Saat 10.50'de kapatılan Gezi Parkı'nda nöbet tutan polisler, Camcı'ya izin vermedi. Esnaf olduğunu belirten ve kendi yetiştirdiği çiçeklerle parka geldiğini söyleyen Mehmet Rıza Camcı, “Burada kaldım geçen sene. 19 gün burada yattım ve burada vuruldum, gaz bombasıyla vuruldum. Onun için, hüzünlendim geldim, çiçeklerle geldim. Zaten buraya gelenler çiçeklerle geliyor" şeklinde konuştu.
Camcı daha sonra elinde çiçekleriyle parkın girişinden uzaklaştı.

GEZİ PARKI KARŞISINDA KİTAP OKUMA EYLEMİNE POLİS ENGELİ

TAKSİM'de Gezi Parkı'nın yanındaki yola oturan bir grup, kitap okumaya başladı. Yüzlerini parka dönen grubun yanına bir süre sonra polis geldi. Polis, grubun uzaklaşmasını istedi. Polisin uyarısı üzerine grup üyeleri kalkarak yolun karşısına geçti. Ellerinde kitap bulunan grubun bekleyişi sürüyor.

Gezi Parkı ile Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı çevresini polis tarafından kapatıldı. Meydan ve park ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Bu arada kapatılan Gezi Parkı polislere kaldı. Bazı polisler banklarda otururken bazıları ise içeride dolaştı.

POLİS, TAKSİM'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ GENİŞLETTİ

Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle Taksim'de polis önlemleri artırıldı. Polis, meydandaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çevik kuvvet tarafından meydana girişler kapatıldı.

HDP'Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER GEZİ PARKI'NA ÇİÇEK BIRAKTI

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi olaylarında yaşamını yitirenlerin anısına, Gezi Parkı'na çiçek bıraktı.
Önder, elinde bir buket papatya ile polis çemberinin arasından geçerek, merdivenleri çıktı. Kendisini takip eden gazeteciler ile birlikte Gezi Parkı'na giren Sırrı Süreyya Önder, bir buket çiçeği park içindeki bir kayanın üzerine bıraktı. 

"YİTİRDİKLERİMİZİN ANISINA..." 

Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çiçekleri yitirdiklerimizin anısına bıraktım" dedi ve Gezi Parkı'ndan ayrıldı.