Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı güney ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalırken, kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de çok kuvvetli, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis, gece saatlerinde Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Edirne, Kırklareli,
Bursa ve Bilecik'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu, İç Anadolu'da güneyli, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ile zamanla Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de çok kuvvetli, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis, gece saatlerinde Kırklareli, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Meteoroloji, rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları, zamanla Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusunda güneyli, zamanla kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesini beklediğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. (8)
ANKARA: Çok bulutlu, zamanla sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (14)
İZMİR: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı. (14)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.(22)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla iç kesimleri başta olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı. (18)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(11)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu. (9)
DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(17)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek.
EGE: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmur ve sağanak, iç kesimleri yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevreleri ile sabah saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Kars ve Bingöl çevreleri yağmurlu geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.