İstanbul Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yazılı bir açıklamada “Bölücü terör örgütü adına İstanbul’da sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu duyumu üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün MİT ile birlikte yürüttüğü çalışma neticesinde 14 Haziran Salı günü gerçekleştirilen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensubu E.Ş. isimli şahıs Fatih ilçesinde yakalanmıştır. Şahsın üzerinde elde edilen Micro SD kartta yapılan incelemede, muhtemel eylemlerde kullanılmak üzere bir takım silah, mühimmat ve bomba düzeneklerinin Kartal Aydos Ormanlık alanına gömülü olarak saklandığı anlaşılmıştır” denildi.
Açıklamada, çalışmanın devamında SD karttan elde edilen bilgiler üzerinden 15 Haziran’da ormanlık alanda yapılan kazı sonucunda ; “2 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 2 adet Kaleşnikof silaha ait şarjör, bir adet Uzi marka makinalı tabanca, 2 adet Uzi marka tabancaya ait şarjör, çok sayıda mermi, 3 adet elektrikli fünye, bir adet bomba düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış cep telefonu, bir adet bomba düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış saatli zaman ayarlayıcı, bir adet uzaktan kumanda, 2 adet bomba düzeneği hazırlamak için gerekli olan klavuz not toplu halde gömülü olarak ele geçirildiği” bildirildi.
Söz konusu malzemelerin bölücü terör örgütünün Diyarbakır-Lice kırsalında yer alan faaliyet alanlarından ilimize ulaştırılmış olabileceği değerlendirildiği aktarılan açıklamada yakalanan şahısın çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı aktarıldı.