İstanbul Valiliği, okulların yarın açık olacağını duyurdu. Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır."

İSTANBUL'DA YARIN TATİL EDİLEN İLÇE SAYISI 10'A YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği'nin kar tatili konusundaki yetkiyi ilçe kaymakamlıklarına bırakması üzerine, 5 ilçenin kaymakamlığı okulların yarın da tatil edildiğini duyurdu. Tatil konusundaki ilk resmi açıklama, Büyükçekmece Belediyesi'nden geldi. Açıklamada, "Devam eden ağır kış şartları ve yer yer kar kalınlığının 1 metreye ulaşması nedeniyle, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanlarının İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin ile yaptıkları koordinasyon sonucunda, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt ve Çatalca ilçelerinde 19 Şubat Cuma günü tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiştir" denildi.

Tatil kararını ilk açıklayan ilçe kaymakamlıkları, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Çatalca ve Başakşehir oldu. Avcılar, Bağcılar, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe Kaymakamlıkları da twitter üzerinden ilçedeki okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.

KARMAŞA SÜRÜYOR

Valiliğin kararından sonra, veliler ve öğrenciler ilçe kaymakamlıklarının resmi internet sitelerine yüklenince, kaymakamlıkların sitelerine uzun süre erişim sağlanamadı. Bazı veliler, kararın ilçe kaymakamlıklarına bırakılmasını eleştirerek, oturdukları ilçede sokakların hâlâ karla kaplı olduğunu, ancak çocuklarının eğitim gördüğü okulun yarın açık olacağını söylediler. Veliler, "Çocuklarımız o okula nasıl gidecek?" diye sordular. İstanbul Valiliği'ne ait Twitter hesabıdan yapılan duyuruya velilerden ve öğrencielerden pek çok tepki geldi.

İHA: 13 İLÇEDE OKULLAR TATİL


İstanbul’da 13 ilçede okullar kaymakamlıklarca tatil edildi. İstanbul Valiliği akşam saatlerinde yapılan açıklamada okulların yarın açık olacağını ancak karın fazla olan ilçelerde kaymakamlıkların tatil kararı verebileceğini belirtmişti. Valiliğin açıklamasının ardından Avcılar, Sultangazi, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Başakşehir, Çatalca, Sancaktepe, Çekmeköy Kağıthane ve Kartal ilçelerinde kaymakamlıkların kararıyla okulların yarın da tatil edildiği bildirildi.