TEM otoyolunda aynı saatlerde ve her iki istikamette bir TIR'ın arızalanması ve yaralamalı bir kazanın yaşanması nedeniyle aşırı trafik yoğunluğu yaşandı.

 
Sürücüler bu anlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ninTRAFİK yoğunluğunu gösteren uygulamasına da ulaşılamayınca alternatif yolları kullanamadı, bu da yoğunluğu etkiledi.

4 günlük Ramazan Bayramı öncesi İstanbul'da "sürpriz"TRAFİK yoğunlukları yaşanmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde sürücülerin aşırı yoğun trafikle boğuştuğu Mahmutbey - Fatih Sultan Mehmet köprüsü arasındaki TEM otoyolunda bugün öğlen saatlerinde de durum aynıydı.

İBB TRAFİK UYGULAMASI DA ÇÖKÜNCE

Her iki istikamete trafiğin durma noktasına geldiği dakikalarda çoğu bayram trafiğinden kaçmak için yola çıkan sürücüler İBB'ninTRAFİK yoğunluğunu gösteren uygulamasına sarıldı. Ancak söz konusu uygulama TRAFİK yoğunluğunu göstermeyince altarnetif çıkışları da kullanamayan sürücüler yoğunluğun artmasına yol açtı.

TIR VE KAZAYA KARIŞAN ARAÇLAR KALDIRILDI AMA YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Trafik ekiplerinin kazaya karışan araçları yoldan kaldırmasının ardından Edirne istikametinde trafiğin normalleştiği görüldü. Ancak TIR arızası nedeniyle Ankara istikametinde yaşanan yoğunluk, bayram nedeniyle güzergahı kullanan araçların trafiğe çıkışının sürmesi nedeniyle devam ediyor.

FERİBOTLARDA YOĞUNLUK

Kamu çalışanları için arife gününün de tam gün izinli sayılmaları nedeniyle 4 güne çıkan bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler bugün 14.00'den itibaren trafiği hareketlendirdi. Çamlıca gişelerinden itibaren İzmit'e doğru TEM Otoyolu'nda yoğun bir araç trafiği gözlenirken, Gebze Eskihisar'daki İDO'nun Feribot iskelesinde de, doldur boşalt sistemi ile bekleme yapılmaksızın araç taşımacılığı yapılmasına rağmen iskele meydana dolmaya başladı.