15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün yönetime el koyma girişimine ilişkin açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası, skandal bir bildiri yayınladı.
Yayınlanan bildiride, "Türkiye Cumhuriyeti Devletine emanet, canımız onların soluğuna emanet evlatlarımızı, eli kanlı terör örgütü zihniyetli bir güruha linç ettirenleri, buradan demokrasi ve kahramanlık devşirenleri lanetliyoruz." ifadeleri yer aldı.
"UTANÇ VE GÖZYAŞIDIR"
İşte o bildiri;
"Sebep her ne olursa olsun, kimin kirli planı sahneleniyorsa sahnelensin, dün geceden bize kalan utanç ve gözyaşıdır. Demokratik bir hukuk devleti olması gereken ülkemizde, yapılan askeri ve sivil darbe girişimlerini lanetliyoruz.
ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ ZİHNİYETLİ..
Bu ülkenin, 20 yaşında, vatandaşlık görevi olarak silah altına alınmış, canı Türkiye Cumhuriyeti Devletine emanet, canımız onların soluğuna emanet evlatlarımızı, eli kanlı terör örgütü zihniyetli bir güruha linç ettirenleri, buradan demokrasi ve kahramanlık devşirenleri lanetliyoruz.
Bu ülkenin askeri, polisi kardeştir. Ve halkı evlatlarına daima sahip çıkmıştır, çıkacaktır.Yaşadığımız bu onursuzluğun ve utancın son olmasını, toplumsal barış ve huzur ortamının bir an önce tesis edilmesini istiyoruz.
Ne şeriat, ne darbe. Tam bağımsız Türkiye."