Çekmeköy'de boş alana bırakılan el yapımı patlayıcı infilak etti. Yakındaki bir Kur'an kursunun önüne bırakılan ikinci el yapımı patlayıcı ise polis tarafından imha edildi.

ŞİDDETLİ PATLAMA

Edinilen bilgiye göre, Kirazlıdere Mahallesi Sancak Sokak'ta bulunan bir Kur'an kursunun yakınındaki boş alanda şiddetli bir patlama meydana geldi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede, patlamaya parça tesirli el yapımı patlayıcının neden olduğunu tespit etti.

ŞÜPHELİ BİR PAKET DAHA TESPİT EDİLDİ

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, yaptıkları incelemeler sırasında Kur'an kursunun önünde park halindeki hafif ticari aracın yakınında şüpheli bir paket daha tespit etti.

Olay yerine gelen bomba imha ekipleri söz konusu paketi fünye ile kontrollü olarak patlatarak imha etti. İkinci paketin de parça tesirli el yapımı patlayıcı olduğu öğrenildi.

ÇEVREDE BAZI BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Patlamalar sonucu çevrede bulunan bazı binaların camları kırılırken, hafif ticari araçta hasar meydana geldi. Olay yeri inceleme ekipleri, çevrede delil çalışması yaptı.

Polis, el yapımı patlayıcıları bırakan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.