Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında Beykoz'da bulunan lüks bir sitede meydana geldi. İddiaya göre, 4 katlı villaya gelen yüzleri maskeli 5 kişi, villadaki köpeğin dışarı çıkması için açık bırakılan evin arka bahçe kapısını fırsat bilerek içeri girdi. 

Şüpheliler, evin salonunda oturan bir kadını, el ve ayaklarından ip ve koli bandıyla bağlayarak etkisiz hale getirdi. Evde bir kişinin daha olduğunu fark eden soyguncular, onu da aynı yöntemle etkisiz hale getirdi. Soyguncular, buldukları kasa boş çıkınca kadının yatak odasına girip, masanın üzerinde bulunan yaklaşık 3 bin dolar para ve piyasa değeri yüksek olduğu öğrenilen 4 kol saati ile bir otomobil anahtarını alarak otoparka yöneldi. Soyguncular, otoparkın otomatik kapısı açılmayınca yine ev sahibine ait bir başka aracı alarak olay yerinden kaçtı.

KENDİ İMKANLARIYLA KURTULDU

Şüphelilerin villadan ayrıldığını fark eden kadın, olayın hemen sonrasında bileklerindeki bağı kazağını sıyırarak çözmeyi başardı. İplerden kurtulan ev sahibi, üst kattaki oğlunu kurtarıp, 155 Polis İmdat hattını aradı.

ÇALINAN CİP TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Olay yerine gelen polisler, mağdur kadının ifadesini aldıktan sonra şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Çalınan 34 EL 9080 plakalı cip, yaklaşık 1 saat sonra Beykoz Soğuksu Mahallesi, Karadut Sokak üzerinde terk edilmiş halde bulundu. Araç, olay yeri inceleme polislerinin yaptığı çalışmanın ardından Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çekildi.

“KENDİ ARALARINDA RUSÇA KONUŞUYORLARDI"

Aynı dakikalarda, 4 katlı villada da çalışma başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Polis, kendi aralarında Rusça konuştuğu öğrenilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.