İstanbul Beşiktaş'ta iki ayrı patlama meydana geldi. Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yanında hareket halindeki aracın patlamasının ardından Maçka Parkı yakınında da canlı bomba kendini patlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin açıklamasında 27'si polis olmak üzere 29 şehidimiz olduğunu bildirdi. Yaralı sayısı ise 166 olarak bildirdi. Yaralılardan 17'si ameliyatta iken yoğun bakımda bulunan 3 kişinin ise hayati tehlikesi devam ediyor.
Saldırıya ilişkin 10 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.
Beşiktaş'ta çevik kuvvete yönelik düzenlenen bombalı saldırıda olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, patlamada yaralananlar İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişli Etfal Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki bazı özel hastanelere götürüldü.
Aralarında polis müdürleri, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin patlamada yaralandığı öğrenildi. Patlamada yaralanan bazı polislerin hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.
BAŞBAKAN YILDIRIM: KATİLLERİ ŞİDDETLE LANETLİYORUM
Başbakan Yıldırım, Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı saldırılara ilişkin, "Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Bursa-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29'da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız. Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Katilleri şiddetle lanetliyorum." ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(İstanbul'daki terör saldırısı) Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır."
''Türkiye'nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye'nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır."
''Allah'ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

İKİ PATLAMA OLDU, BİR TANESİ CANLI BOMBA
İçişleri Bakanı Soylu: "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce 'Beleştepe' denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor."
ÇEVİK KUVVETİ HEDEF ALDILAR
İstanbul Vodafone Arena'da bombalı araçla çevik kuvvete yönelik saldırı gerçekleştirildi. Beşiktaş Bursaspor maçının ardından polis eliplerini taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaralılar olduğu belirtildi.
PATLAMADAN FLAŞ GÖRÜNTÜLER - TIKLA
Saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiği öne sürüldü.
İstanbul'u sarsan patlama sonrası ilk resmi açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çevik kuvvete yönelik terör saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Soylu 2 ayrı patlamada 20 yaralı olduğunu belirtti. Soylu'nun açıklamasının ardından yaralı sayısı 38'e yükseldi. Yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı.
Sağlık Bakanlığı kan ihtiyacının bulunmadığını açıkladı.

"BURSA TARAFTARI TAHLİYE OLDUKTAN SONRA YAPILMIŞ"
İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini de belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey" ifadelerini kullandı.
BAŞBAKAN BİLGİ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Vodafone Arena'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldığı bildirildi.
ERDOĞAN TARABYA'DA YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri takip ediyor.
Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı.
İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.
ULAŞTIRMA BAKANI: SALDIRIYI KINIYORUM
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da Beşiktaş'ta yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı.
5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN İHTİYACI YOK
Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki patlama sonrasında hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığını duyurdu
İşte patlamadan ilk görüntüler