Geçen pazartesi gününden beri Gazze'yi havadan bombalayan İsrail kara harekatı başlattı.
Başbakan Benjamin Netanyahu'nun talimatı üzerine İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde kara harekatına başladı. Gazze'ye havadan ve denizden de saldırılar devam ederken kara birlikleri de Han Yunus bölgesinden Gazze'ye girdi.
Filistin'in El Yavm Televizyonu, İsrail ordusunun topçu ateşi sonucu Han Yunus'un batısında bir kişinin öldüğünü, en az 25 kişinin de yaralandığını duyurdu.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise askeri birliklerin ateşkes önerilerini reddeden Hamas'a karşı yürütülen operasyonlarda yeni bir aşamaya geçtiği bildirildi.
İsrail Ordu Sözcüsü, dün akşak yerel saatle 10.30'da başlayan kara harekatına havadan ve denizden de destek verildiğini belirterek, Gazze Şeridi'ne giren zırhlı birliklerle çok sayıda piyade birliğinin Gazze'nin bütün bölgelerinde aynı anda harekat yürüttüğünü duyurdu.
Sözcü kara harekatına başlamadan önce Gazze'de yaşayan yaklaşık yarım milyon Filistinliye evlerini terk etme uyarısında bulunduklarını kaydetti.
Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada ise kara harekatının amacının İsraillilerin güvenli bir şekilde yaşaması ve Hamas'ın "terör altyapısına" büyük bir darbe indirilmesi olduğu belirtildi.
İsrail'in 10 gündür düzenlediği hava saldırılarında 230'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.
Birleşmiş Milletler verilerine göre İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonucu en az 1370 ev yıkıldı, 18 binden fazla kişi evsiz kaldı.İSRAİL: BÜYÜK DARBE VURACAĞIZ

İsrail başlattığı kara harekatı ile 'Hamas'a büyük bir darbe' vuracaklarını açıkladı. İsrail ordusu yaptığı açıklamada harekat ile Gazze'deki tüm tünelleri imha edeceklerini belirtti.

HAMAS: DEHŞET SONUÇLARI OLACAK
Hamas Sözcüsü, İsrail'in kara harekatı kararını 'aptalca' olarak yorumlarken, kara harekatının 'dehşet' sonuçları olacağını belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İLK TEPKİ
Dışişleri Bakanlığı: 'İsrail'in Gazze'ye kara harekatını kaygıyla karşılıyoruz' denildi

 

İsrail askeri araçlarının Beyt Lahya kentine ilerlediği bildirildi
Gazze'nin kuzeyinden bölgeye giren İsrail askeri  araçlarının Beyt Lahya kentine ilerlediği belirtildi.
    Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait tank ve  zırhlı araçlar, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentine doğru ilerliyor. Zırhlı  araçlardan bölgedeki tarım arazilerine ve yerleşim birimlerine ateş açıldı,  aydınlatma fişeği ve sis bombaları atıldı.

    İsrail savaş uçakları kentte uçuş yaparken, İsrail askerleri ile  Filistinli silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Beyt Lahya'dan,  yoğun ateş ve patlama sesleri duyuluyor.

    Elektriklerin kesildiği Beyt Hanun ve Beyt Lahya kentlerinin yanı sıra  Gazze'de telefon hatları kilitlendi. Çeşitli kentlere düzenlenen hava  saldırılarında birçok binada ve altyapıda hasar meydana geldi.

    Cibaliya Mülteci Kampı'na da aydınlatma fişeği atıldığı öğrenildi.
    İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin  Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması  amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıklamıştı.