Türkiye ile İsrail arasında imzalanan mutabakat metni Bakanlar Kurulu tarafından da onaylandı. Metnin bugün Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

İKİ ÜLKE ANLAŞMAYA VARMIŞTI

İsrail ile Türkiye geçtiğimiz günlerde normalleşme adına adımlar atmış iki ülke arasında mutabakat metni imzalanmıştı.

BİNALİ YILDIRIM SÜRECİ ANLATMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım, mutabakat metninin Sinirlioğlu ve İsrailli muhatabı tarafından imzalanmasının ardından onay sürecinin başlayacağını, metnin İsrail Güvenlik Kabinesi ile TBMM tarafından onaylanmasının ardından da karşılıklı büyükelçilerin atanacağını duyurmuştu.


Yıldırım, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eş zamanlı olarak düzenlediği basın toplantısında İsrail'le mutabakat metninin parafe edildiğini açıklayarak, "Dün itibariyle bir mutabakat metni iki tarafça uzlaşıldı. Kararlaştırıldı ve parafe edildi. Böylece ilişkilerin normale döndürülmesiyle ilgili süreç başlamış oldu. Bu mutabakat metni yarın Dışişleri Müsteşarımız Türkiye tarafından ve İsrail tarafından muhatabı ile imzalanacak. Bu imzadan sonra onay süreçleri var. İsrail'de onay kabinede bizde ise Meclis'te tamamlanmış olacak. Akabinde de en kısa sürede karşılıklı büyükelçilikler faal hale getirilecek ve büyükelçilerin ataması yapılmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail anlaşması Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı