İspanyol basınından Marca gazetesinin iddiasına göre geçen sezon devre arasında Malaga'ya kiralanan Amrabat tekrar La Liga'ya gidiyor. Habere göre Amrabat'ın transferi için İstanbul'a gelen Malagalı yöneticiler transferi bitirme noktasına geldi. Görüşmelerde anlaşma noktasına gelindiğinin altı çizilen haberde sarı kırmızılıların ilk etapta oyuncu için belirlenen bonservis bedelini nakit istediği ancak İspanyol ekibinin Galatasaraylı yöneticileri ikna ederek transferi kiralık olarak tamamlamaya ikna ettiği aktarıldı.

Ayrıca Malagalı idarecilerin Galatasaray'a kiralama bedeli olarak 1.5 milyon Euro ödeyeceği oyuncuyu sezon sonunda transfer etmek için de 2.5 milyon Euro'luk bir opsiyon koydurduğu iddia edildi. Yani Galatasaray Amrabat'ı sezon sonunda Malaga'ya satarsa Faslı oyuncudan toplamda 4 milyon Euro'luk bir gelir elde edecek.

Amrabat eşyalarını toplamak için haber bekliyor

Nordin Amrabat'ın bu transfer için iki kulübün resmi olarak işlemleri tamamlamasını beklediği ve transferin açıklanmasıyla birlikte Malagalı yöneticilerle birlikte İspanya'ya gideceği belirtildi. Faslı oyuncunun Galatasaray'dan ayrılmamak gibi bir diretmesinin olmayacağı ve sürekli oynamak istediği için tekrar Malaga'nın yolunu tutacağı ifade edildi.