Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekileri Kahramanmaraş'tan Yozgat’a götüren helikopter Göksun İlçesi dağlık kesiminde düşmüş ve kazada Yazıcıoğlu ile birlikte BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe ile İHA Muhabiri İsmail Güneş hayatını kaybetmişti.

Fakat 25 Mart 2009 Çarşamba günü saatler 16.15 gösterdiği sıralarda haber merkezimize gelen bir haberle şoke olmuştuk. BBP helikopteri düşmüş, arkadaşımız İsmail Güneş, 112'yi aradıktan sonra İHA’yı aramış kurumunu haberdar etmişti.

İLK KAYBIMIZ DEĞİL
1999 yılında İhlas Haber Ajansı Tekirdağ muhabiri olarak görev yapan Ali Yürük, habere giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmiş, bu olaydan 4 yıl sonra 2003 yılında İhlas Haber Ajansı Manisa muhabiri Hakan Südütemiz de gittiği haberden döndüğü sırada geçirdiği trafik kazasında aramızdan ayrılmıştı. Görevi başında hayatlarını kaybeden mesai arkadaşlarımızı bu vesile ile rahmetle anıyoruz.

İSMAİL GÜNEŞ KİMDİR?
15 Şubat 1975 tarihinde Sivas'ta dünyaya gelen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsmail Güneş, ilk ve ortaokulu Sivas'ta tamamladı. 1994 yılında Sivas Hacı Mehmet Sabancı Lisesi'nden mezun oldu. Liseyi bitirdikten sonra Bizim Sivas Gazetesi'nde muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 2000 yılından, kazada hayatını kaybettiği 2009 yılına kadar İhlas Haber Ajansı Sivas muhabiri olarak görev yapan İsmail Güneş evli ve iki erkek çocuk babası. Meslek hayatı boyunca sayısız başarılı habere imza atan İsmail Güneş, Sarı Basın Kartı sahibiydi.