IŞİD militanlarının Yezidi ve Hristiyan kadınlar için biçtiği fiyatlar açığa çıktı. Russia Today'ın Irak medyasına dayandırdığı haberinde, IŞİD militanlarının sattığı Yezidi ve Hristiyan kadınlar için biçtiği fiyat listesini açıkladı.

ÇOCUKLAR DAHA PAHALI

Barbar örgütün kendine ganimet olarak aldığı kadınları köle olarak sattığı fiyatlar şöyle: 40-50 yaş arası bir Ezidi veya Hristiyan kadının fiyatı 43 dolar (96 TL), 20-30 yaş arası ise 86 dolar (192 TL).

Kadınlar gençleştikçe fiyat arttıran terör örgütü, 10-20 yaş arası kızları 129 dolara (287 TL) satıyor. 9 yaş ve altı kız çocukları ise 172 dolara (382 TL) satılıyor.

BİR KİŞİ EN FAZLA 3 KÖLE ALABİLİYOR

Köle fiyatlarının gün geçtikçe düştüğü de haberde açıklanıyor. IŞİD örgütünün ve militanlarının önemli gelir kaynaklarından olan köle satışı rakamlarında düşüş yaşandığı belirtiliyor.

Haberde yer alan bir diğer detay ise, bir kişinin en fazla 3 köle alma hakkı olduğu.

"NEREDE BENİM YEZİDİ KIZIM?"

Köle satışında düşüş olduğunun açıklanmasına rağmen, yakınlarda çıkan bir videoda IŞİD militanlarının köle ticareti yaparken şakalaştığı ve güldüğü görülüyor.

Videoda bir militanın, "Nerede benim Yezidi kızım?" diye üst üste sorduğu, diğer militanların da ona gülere karşılık verdiği görülüyor.

Bir diğer militan ise, "Bazısı köleyi satmak için alıyor, bazısı hediye için... Herkes kölesiyle istediği şeyi yapmakta özgür." diye konuşuyor.