Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, babası tarafından Suriye'ye kaçırılan 8 yaşındaki Erion Abazi'nin kurtarılması vesilesiyle,MİT'e teşekkür etti.


Thaçi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, babası tarafından alıkonularak Suriye'ye götürülen Erion Abazi'nin kurtarıldığını ve annesine kavuştuğunu belirtti.



Thaçi açıklamasında, Kosovalı çocuğun kurtarılmasında işbirliği yapılan MİT'e teşekkür ederek, 'Erion Abazi'nin Suriye'deki esaretinden kurtarılmasına yönelik operasyona destek veren Türkiye İstihbarat Teşkilatı MİT'e teşekkür etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da yaptığı yazılı açıklamada, Erion Abazi'yi kurtaran Kosova İstihbarat Ajansı AKİ'yi, başarıyla gerçekleştirdiği operasyondan dolayı kutladı. Erion Abazi, bu yılın Haziran ayında IŞİD saflarında savaşan babası tarafından boşandığı eşi Pranvera Abazi'den izinsiz bir şekilde alıkonulmuş ve Suriye'ye kaçırılmıştı. Anne Pranvera Abazi, oğlunun kaçırılmasının ardından Kosova'daki televizyon programlarına konuk olarak, yetkililerden yardım istemişti.



Babasının, Kosovalı çocuğu Arnavutluk ve Türkiye üzerinden Suriye'ye götürdüğü anlaşılmıştı. Kosovalı çocuğun babasının ise hala Suriye'de olduğu belirtiliyor