Musul'da Türk konsolosluğunu basıp Türk diplomatları rehin alan IŞİD'ten flaş bir açıklama geldi. İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt, ellerindeki Türk diplomatları kaçırmadıklarını savundu.

Tweet attılar: Kaçırmadık, güvenli bölgeye aldık
Örgüt adına bir twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkler kaçırılmış değil. Sadece soruşturma prosedürleri bitene kadar güvenli bir yere götürüldüler" denildi.

IŞİD resmi twitter hesabından baskını açıkladı
IŞİD'in bölgedeki operasyonlarını yürüten Abdarrahman el Baasi, diplomatlarımız sağlık durumlarının iyi olduğunu ve Türk yetkililerle görüşmeye hazır olduklarını söyledi. 
Musul'da Türk konsolosluğunu basıp Türk diplomatları rehin alan IŞİD'in bölgedeki operasyonlarını yürüten Abdarrahman el Baasi Yeni Şafak muhabiri Çetiner Çetin'e konuştu.

Sağlık durumları iyi

Baasi diplomatlarımızın sağlık durumlarının iyi olduğunu ve güvenli bölgede tutulduklarını söyledi.

Türk yetkililer ile görüşmeye hazırız

IŞİD'in bölgedeli lideri Türk yetkililerin kendileri iletişime geçip geçmediği sorusuna ise, "Türk yetkililerle görüşmeye hazırız" şeklinde yanıt verdi fakat bir taleplerinin olup olmadığını ise açıklamadı.
IŞİD 32 şoför için fidye istedi

Irak'ın Musul kentinin kontrolünü ele geçiren ve 32 Türk şoförü rehin alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Türk şoförlerin serbest bırakılması karşılığı, çalıştıkları firmadan 5 milyon dolar fidye istediği ileri sürüldü.
Öte yandan Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, Musul'da bulunan Iraklı çalışanına ulaşamadığını açıkladı.