Irak'ta terör örgütü IŞİD tarafından halife ilan edilen Ebubekir el-Bağdadi, ABD uçaklarının saldırısı sonrası yaralandı.IŞİDsözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani de olayı doğruladı.

"HALİFENİN ÖLMESİYLE SON BULACAĞINI MI SANIYORSUNUZ?"

IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin yaralandığını duyururken konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. "Halifenin ölmesiyle hilafetin son bulacağını mı zannediyorsunuz" ifadesini kullanan Adnani, Bağdadi'nin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

DÜN YARALANDIĞI SÖYLENMİŞTİ

İddiayla ilgili bağımsız kaynaklardan açıklama yapılmadı. Reuters'in geçtiği habere göre ise Musul yakınlarında IŞİD liderinin de içinde bulunduğu bir konvoya hava operasyonu düzenlenmişti. El Bağdadi'nin de aralarında bulunduğu IŞİD liderlerinin hedef alındığı konvoy, saldırıda tamamen yok edilmişti. Haberde Bağdadi'nin saldırıda ağır yaralandığı da iddia edilmişti.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerince cuma gecesi hedef alınan IŞİD konvoyunda örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin konvoyda olup olmadığını teyit edemeyeceklerini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı sözcülerinden Elissa Smith, AA'nın sorusu üzerine gönderdiği yanıtta, koalisyon güçlerinin cuma gecesi Musul yakınlarındaIŞİD liderlerinin bir araya geldiği konvoya bir dizi hava saldırıları düzenlediğini belirtti.

Saldırılarda IŞİD 'in 10 araçlık silahlı konvoyunun imha edildiği bilgisini veren Smith, açıklamasında " IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin orada bulunanların arasında olup olmadığını teyit edemiyoruz. Bu hava saldırılarına ilişkin daha fazla bilgi veremiyoruz" ifadesini kullandı.

2'Sİ IŞİD LİDERİ 12 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Elissa Smith, saldırıların örgüte yönelik baskıyı sürdürdüklerinin ve grubun manevra, iletişim ve komuta rahatlığını giderek sınırlandırdıklarının göstergesi olduğunu kaydetti.

Irak 'ta Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Enbar iline düzenledikleri operasyonda, aralarında 2 IŞİD lideri olmak üzere 12 militanın öldüğünü belirtmişti.

IŞİD'E YAKIN SİTELER MESAJI YALANLADI

Öte yandan IŞİD 'e yakın medya kuruluşları ise açıklama yapılan Twitter hesabının sahte olduğunu ileri sürdüler. IŞİD 'e yakın sitelerden yapılan haberlere göre Bağdadi'nin ölmediği hatta yaralanmadığı, açıklama yapılan hesabın da sahte olduğu söylendi.